Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

N. N.

22. 05. 2024. 11:04 >> 11:11
Čitaj mi:

EMOTIVNI OPROŠTAJI OD TONIJA KROSA

Modrić: Svijet fudbala je tužan; Valverde: Igrao sam s idolom

Oproštaj Tonija Krosa je i dalje glavna fudbalska tema dana, iako se večeras igra finale Lige Evrope Bajer - Atalanta.

Od velikana njemačkog fudbala se opraštaju svi, a možda i najjaču poruku je poslao Lotar Mateus.

"Kros je vjerovatno najbolji njemački fudbaler svih vremena. Osvojio je Mundijal, Ligu šampiona toliko puta. Može sve da kruniše titulom prvaka Evrope. Ovo je pravi trenutak za odlazak", rekao je Mateus.

Odluka 34-godišnjeg veziste je teško pala njegovim saigračima. Možda i najiskreniju poruku je poslao Lukas Vaskes, koji je na njegovu objavu reagovao sa "J... se", a ostali se dirljivim porukama spremaju za rastanak.

"Dragi Toni, teško mi je da napišem ove riječi. Svijet fudbala je tužan jer odlazi istorijski fudbaler, a priznajem da sam i ja veoma tužan. Prijatelju, ti si legenda ovog sporta i legenda Real Madrida. Zaista sam uživao da igram sa tobom, bila mi je čast da dijelim vezni red Real Madrida sa tobom. Imaš kvalitete koji te čine jedinstvenim i posebnim fudbalerom i nikada više neće biti neko kao Toni Kros. Nezaboravne evropske noći, titule, magija 'Bernabeua'... Nikada nećemo zaboraviti ovo zlatno doba u klubu naših života. Sve smo postigli, ali nam je još jedno ostalo. Zajedno za 15. Nedostajaćeš mi prijatelju", napisao je Luka Modrić na Instagramu i najavio posljednji zajednički ples u finalu Lige šampiona sa Borusijom.

Upravo iz Dortmunda je prošlog ljeta stigao igrač kojeg je Kros već najavio kao svog nasljednika, Džud Belingem.

"Jedna godina nije bila dovoljna. Hvala ti za sve što si dao ovoj igri, bilo je izuzetno zadovoljstvo uživati u tvom fudbalu i ličnosti kao navijač, a još više kao saigrač", napisao je Belingem na društvenim mrežama i podsjetio na njihov posljednji izazov.

"Još imamo posla ove sezone, ali ti želim sve najbolje, šta god da bude ispred tebe i tvoje porodice LEGENDO".

Kros mu je brzo odgovorio.

"Hvala ti prijatelju. Još godina zajedno bi bilo nekorektno. Uživao sam u svakom minutu otkada si došao. Više si nego spreman da preuzmeš kontrolu, a tek ti je 20 godina".

Još jedan vezista je dirljivo pisao o Krosu - Federiko Valverde.

"Pretpostavljam da smo svi imali idola kada smo bili djeca. Onaj kome smo se divili, kojeg smo gledali na TV-u i mislili 'Želim da budem kao ta osoba kad porastem'. A da smo djeca sa puno mašte, mogli bismo da sanjamo da igramo sa tim idolom, koji je dalek, nedodirljiv, teško dostupan. To dijete sam bio ja. Taj dječak je ispunio svoj san i zaigrao sa igračem koji mu je uvijek bio idol".

"Sa čudnim osjećajem i knedlom u grlu znam da bi to dijete voljelo da se igra sa tobom još 10 godina, kao i ja, Toni. Jer nikad nisam prestao da budem ono dijete koje ti se uvijek divilo. Razmišljao sam o ovom pismu cio dan i mislim da ti to nikada nisam rekao i ne znam da li bih to mogao lično, ali želim da znaš - volim te i dio onoga što jesam je zahvaljujući tebi", napisao je 26-godišnji Urugvajac.

Kros je u odgovoru najavio da bi Valverde mogao da bude njegov nasljednik na pozicije "osmice" u veznom redu.

"Ufff, moj dragi Fede. Znaš da si mi veoma važan. Zato što te volim kao igrača i čovjeka. Imaš apsolutno sve da budeš kapiten ovog tima u budućnosti. Uvijek ću biti uz tebe! A sjutra ćemo o drugoj temi... #8".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније