Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

21. 05. 2024. 21:49 >> 21:49
Čitaj mi:

finale lige evrope sjutra u dablinu

Alonso: Nadam se da možemo da ispišemo zlatna slova istorije

U fudbalskoj Evropi je ove sezone ispričano mnogo fudbalskih bajki. Dovoljno je pomenuti Brest, Đironu i Bolonju, koji će igrati u Ligi šampiona, povratak Aston Vile u elitu nakon 42 godine, ali ničije priče nisu tako spektakularne kao timova koji će se sjutra (21 čas) u Dablinu boriti za pehar u Ligi Evrope - Bajera i Atalante.

Tim Ćabija Alonsa je apsolutna senzacija, neporažen je cijele sezone, a protiv "boginje" i u subotu u duelu sa Kajzerslauternom u finalu Kupa Njemačke pokušaće da kompletira sezonu bez poraza (na 53 utakmice) i osvoji triplu krunu.

"Farmaceuti" su do ove godine imali samo jedan pehar u klupskim vitrinama (Kup Njemačke iz 1993), a kraj sedmice bi mogli da dočekaju sa četiri.

Jedini tim koji je u istoriji Bundeslige, dugoj 61 godinu, do titule došao bez poraza stekao je nadimak Neverluzen umjesto pogrdnog Neverkuzen, koji je nosio godinama.

"Bili smo takmičarski nastrojeni na svakoj utakmici, bez obzira na to jesmo li igrali dobro ili loše. Uglavnom smo bili dobri, ali nismo odustajali ni na onim mečevima kada nismo blistali. To dovoljno govori o posvećenosti tima pripremi svake utakmice. Nijednu nismo uzeli zdravo za gotovo", rekao je Alonso sa sajt Uefe.

Bajer igra u sjajnom ritmu, ali je Atalanta od dolaska Đan Pjera Gasperinija 2016. godine jako težak rival svima, o čemu su svojevremeno govorili Pep Gvardiola i Mauricio Sari.

"Utakmice sa Atalantom su kao odlasci kod zubara. I ako izađete nepovrijeđeni iz duela sa njima, i dalje osjećate bol", govorio je Sari.

I Alonsu i Gasperiniju će ovo biti prvo evropsko finale. Doduše, Baskijac ima iskustvo iz ovakvih mečeva kao igrač, jer je igrao tri finala Lige šampiona (dva osvojio), Superkup Evrope, meč za titulu na Svjetskom klupskom prvenstvu...

"Ovo je veliko dostignuće i razlog za zadovoljstvo. Cijele sezone smo igrali dobar fudbal. Da li je ovo najveći uspjeh u mojoj karijeri? Jeste, ali ne odustajemo od borbe za pehar. Igramo sa sjajnim timom, čiji rezultati nisu slučajnost, ali i naš put je bio izvanredan", rekao je 66-godišnji italijanski stručnjak.

Bajer je mnogo puta ove sezone pokazao koliko je mentalno jak, jer je u sudijskim nadoknadama dao 17 golova i nerijetko stizao do remija, pobjeda ili čak potpunog preokreta nakon 90. minuta.

Sada je na dvije utakmice od istorije, od nećaga što nikome u Evropi nikada nije uspjelo.

"To bi bilo ispisano zlatnim slovima ne samo u istoriji našeg kluba, već evropskog fudbala. Nadam se da to možemo da uradimo", poručio je Alonso.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније