Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

N. N.

21. 05. 2024. 15:29 >> 15:56
Čitaj mi:

SPISAK ENGLESKE ZA EURO

Sautgejt otpisao Rašforda i Hendersona

Poslije očajne sezone vjerovalo se da bi Markusu Rašfordu selektor Engleske Garet Sautgejt mogao da pruži "slamku spasa", ali od toga nema ništa - napadač Mančester junajteda nije na proširenom spisku od 33 igrača za Euro u Njemačkoj.

Rašford je ove sezone dao svega osam golova, posljednji prije dva i po mjeseca, pa je u posljednje vrijeme bio i van terena u dresu "crvenih đavola". Zbog toga ga je Sautgejt precrtao, a nema ni dugogodišnjeg kapitena Liverpula Džordana Hendersona, kojem ni "bijeg" iz Saudijske Arabije i nastupi u Ajaksu nisu pomogli da se vrati u Gordi Albion.

"Neki od ovih momaka neće biti na Evropskom prvenstvu, ali sigurno hoće u godinama koje dolaze. Napredovali smo kao tim kroz svako takmičenje i sada je puno promjena u odnosu na prethodni Euro, ali i Mundijal u Kataru", rekao je Sautgejt.

Na spisku su četvorica igrača Kristal Palasa - Ebereči Eze, Mark Guehi, Adam Vorton i Din Henderson, Kurtis Džons i Džarel Kvansa iz Liverpula, Džarad Brantvejt iz Evertona...

Nisu pozvan ni Džejdon Sančo, strijelac 19 golova u Premijer ligi Dominik Solanki, Rahim Sterling, kao ni povrijeđeni Ben Vajt

Na spisku je i lijevi bek Mančester junajteda Luk Šo, iako nije igrao od 18. februara zbog povrede mišića. Zanimljivo, jedinom od 33 igrača je ta pozicija prirodna, a čudno je da nema Bena Čilvela iz Čelsija.

"Protivio se pozivu, jer je propustio mnogo utakmica. Ali, činjenica da je on bio naš prvi izbor na toj poziciji znači da mu vjerovatno dajemo malo duže vremena da se dokaže. Iskreno, dug je put pred njim", naglasio je selektor.

Snaga Engleza je u napadu, jer su svi pozvani igrači bili veoma efikasni ove sezone, prije svih Hari Kejn i najbolji igrač Premijer lige, Fil Foden.

"U napadačkoj liniji vidite odmah koliko su ti momci dali golova za svoje klubove. Potrebne su vam te opcije. Fizički zahtjevi turnira sa sedam utakmica su takvi da vam je potreban širok kadar, kako biste mogli da osvježite ekipu", poručio je Sautgejt.

Konačni spisak sa imenima 26 igrača biće objavljen 8. juna.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније