Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

L.V.

21. 05. 2024. 13:04 >> 13:35

JEDAN OD NAJBOLJIH I NAJTROFEJNIJIH

Kraj brilijantne karijere: Toni Kros se oprašta od fudbala nakon EURA

Fudbaler Real Madrida i njemačke reprezentacije Toni Kros najavio je da će nakon Evropskog prvenstva završiti svoju fudbalsku karijeru.

Vezni fudbaler koji je sinonom dominacije Real Madrida u evropskom fudbali, donio je odluku da odigra finale Lige šampiona u kojem će njegov klub odmjeriti snage sa Borusijom Dortmund, kao i Evropsko prvenstvo gdje se vratio u nacionalni dres nakon razgovora sa selektorom Julienom Nagelsmanom, i nakon toga će "okačiti kopačke o klin".

"Tog 17. jula 2014. godine kada je bila moja prezentacija u Realu je dan koji mi je promjenio život. Ne samo kao fudbalera nego i kao osobe. Bio je to start novog poglavlja u najvećem svjetskom klubu. Sada nakon deset godina igranja u ovom dresu, na kraju sezone vrijeme je da se to poglavlje mog života zatvori", kazao je Kros.

Njemački fudbaler je zahvalio svima, ali najviše navijačima Reala.

"Posebno mojim Madridistima, za svu ljubav i podršku koju ste mi pružali sve ove godine. Hvala vam neizmjerno na tome. Idemo sad zajedno po 15. titulu prvaka Evrope. Hala Madrid", kazao je Kros.

Krosova karijera puna je trofeja na najvećem mogućem nivou.

Ponikao je u Bajern Minhenu sa kojim je osvojio tri titule prvaka, tri nacionalna kupa, Ligu šampiona, UEFA Super kup, kao i klupsko svjetsko prvenstvo.

Sa Realom ima četiri titule prvaka Španije, četiri Lige šampiona, jedan kup Kralja, tri UEFA Superkupa, i četiri titule klupskog svjetskog prvaka.

Sa reprezentacijom Njemačke je osvojio Svjetsko prvenstvo 2014. godine, dok je 2010. osvojio treće mjesto.

Malo je uspješnijih fudbalera na najvećoj fudbalskoj sceni sa ovako brilijantnom karijerom, kao što je imao momak iz Grafsvalda.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније