Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

N. N.

19. 05. 2024. 19:00 >> 19:02
Čitaj mi:

ČETVRTI PUT ZAREDOM ŠAMPION

Siti ispisao istoriju, Arsenal uzalud preokrenuo

Peti put je Mančester siti ušao u posljednje kolo Premijer lige da odbrani titulu, peti put je uspio - tim Pepa Gvardiole je odradio ono što mu je trebalo da i teoretski osigura 10. pehar, savladao Vest Hem 3:1 i zadržao dva boda prednosti nad Arsenalom.

Zvanično najbolji igrač lige Fil Foden je u 2. i 18. minutu donio veliku prednost "građanima", a u 40. je Idrisa Gej donio vođstvo Evertonu na "Emirejtsu", pa je na virtuelnoj tabeli prednost šampiona iznosila pet bodova.

Samo tri minuta kasnije se pojavila velika nada za "tobdžije" - Takehiro Tomijasu je izjednačio protiv "karamela", a Mohamed Kudus sjajnim makazicama smanjio na "Etihadu".

Arsenalu je u tom trenutku bila potrebna pobjeda nad Evertonom i da "čekićari" izjednače na gostovanju Sitiju, ali od toga nije bilo ništa.

Sve je riješeno u 59. minutu, kada je heroj prošlog finala Lige šampiona Rodri sa ivice šesnaesterca povisio na 3:1, pa je bilo jasno da pehar ne mrda iz plavog dijela Mančestera.

Time su "građani" postali prvi tim u istoriji Premijer lige koji je vezao četiri šampionska pehara.

Arsenal je sezonu makar završio pobjedom, jer je Kai Haverc u 89. minutu donio preokret.

Riješena je dilema i ko će u Čempionšip, mada je nije ni bilo - Barnliju i Šefild junajtedu se pridružio Luton, tako da su se sva tri tima koja su prošle sezone došla iz Čempionšipa ekspresno vratila u niži rang.

Čelsi je savladao Bornmut i zadržao 6. mjesto, a od mančesterskih rivala zavisi koje će evropsko takmičenje igrati. Ako Siti u finalu FA kupa savlada Junajted, Čelsi će u Ligu Evrope, a Njukasl u Ligu konferencije.

Ako Junajted slavi, on ide u drugorazredno evropsko takmičenje, Čelsi u trećerazredno, a Njukasl će igrati samo engleska...

Na oproštaju Jirgena Klopa od "Enfilda", Liverpul je savladao Volvse 2:0, a istim rezultatom je Mančester junajted ispratio Roberta de Zerbija iz Brajtona.

REZULTATI 38. KOLA

Mančester siti - Vest Hem 3:1 (Foden 2, 18, Rodri 59 - Kudus 43)

Arsenal - Everton 2:1 (Tomijasu 43, Haverc 89 - Gej 40)

Liverpul - Volvs 2:0 (Makalister 34, Kvansa 40)

Čelsi - Bornmut 2:1 (Kaisedo 16, Sterling 48 - Badijašil 49. autogol)

Brentford - Njukasl 2:3 (Janelt 48, Visa 70 - Barns 21, Marfi 36, Isak 38, Gimaraeš 77)

Šefild junajted - Totenhem 0:3 (Kuluševski 14, 65, Poro 59)

Brajton - Mančester junajted 0:2 (Dalo 73, Hojlund 88)

Barnli - Notingem Forest 1:2 (Kalen 72 - Vud 2, 14)

Kristal Palas - Aston Vila 5:0 (Mateta 9, 39, 64, 66, Eze 54)

Luton - Fulam 2:4 (Moris 45+2. penal, Dafti 56 - Traore 43, Himenes 45+3, 50, Vilson 68)

18:53

Arsenal je preokrenuo golom Kaija Haverca protiv Evertona u 89. minutu, ali je to uzalud. Siti će postati prvi tim koji je četiri puta zaredom osvojio Premijer ligu.

Опширније

18:52

Tomaš Souček je zatresao mrežu Sitija, ali je to uradio rukom. Ostaje 3:1.

Опширније

18:29

U sjenci borbe za titulu je sjajno izdanje Žan-Filipa Matete, koji je već dao četiri gola za Kristal Palas protiv Aston Vile!

Опширније

18:23

Rodri je donio prvu Ligu šampiona Mančester sitiju, sada po svemu sudeći rješava i pitanje prvaka Engleske - u 59. minutu je pogodio za 3:1, jasno je da Vest Hem teško može do izjednačenja. Sve i da Arsenal preokrene protiv Evertona...

Опширније

17:51

Gol Mohameda Kudusa je bio 1223. ove sezone, čime je oboren rekord Premijer lige. Od tada je palo još dosta golova, najviše na utakmici Lutona i Fulama - čak četiri.

Опширније

17:46

Tračak nade za Arsenal - nakon izjednačenja Tomijasua, smanjio je Vest Hem protiv Mančester sitija sjajnim golom Mohameda Kudusa.

Опширније

17:45

Arsenal je izjednačio u 43. minutu golom Takehira Tomijasua.

Опширније

17:43

Na oproštaju Jirgena Klopa od Liverpula, domaći na "Enfildu" vode 2:0 golovima Aleksisa Makalistera u 34. i Džarela Kvanse u 40. minutu.

Опширније

17:42

Everton vodi na "Emirejtsu" golom Idrise Geja u 40. minutu.

Опширније

17:21

Siti vodi 2:0, opet Fil Foden. Zvanično najbolji igrač Premijer lige je pogodio i u 18. minutu, pitanje šampiona je praktično riješeno.

Опширније

17:20

Vodi i Čelsi protiv Bornmuta, gol Moisesa Kaiseda u 16. minutu.

Опширније

17:19

Totenhem čuva 5. mjesto, Dejan Kuluševski je pogodio u 14. minutu za vođstvo na gostovanju Šefild junajtedu.

Опширније

17:18

Čarli Vud golovima u 2. i 14. minutu na gostovanju Barnliju rješava dileme, ako ih je uopšte i bilo, o opstanku Notingem Foresta.

Опширније

17:03

Mančester siti je odmah smanjio pritisak, Fil Foden je dao gol već u 2. minutu.

Опширније

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније