Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

N.R.

14. 05. 2024. 18:48 >> 18:50

NOVI IZAZOV

Zvanično: Žiru stigao u Los Anđeles

Olivije Žiru zvanično je novi igrač Los Anđelesa potvrdio je klub na društvenim mrežama.

Žiru (37) se američkom klubu obavezao do 2025. godine, s opcijom produžetka saradnje na još godinu dana.

Francuz je juče najavio svoj odlazak iz Milana na kraju sezone i rekao da će karijeru nastaviti u šampionatu Sjeverne Amerike, ali nije precizirao kom će se timu pridružiti.

Generalni menadžer Los Anđelesa Džon Torington je rekao za Frans pres da je dolazak Žirua velika stvar za taj klub.

"Ponekad se šalim da postoje igrači koje bih potpisao čak i da nikada nisu igrali zbog onoga što donose u svlačionicu, primjera koji daju, profesionalizma, žudnjom za pobjedom, čak i ako su već mnogo trofeja osvojili", rekao je on.Prema riječima Toringtona, Žiru bi u MLS ligi mogao da debituje krajem jula, ali da će sve zavisiti od napretka reprezentacije Francuske na Evropskom prvenstvu, ako Žiru bude na spisku Didijea Dešana.

Žiru, svjetski šampion sa Francuskom 2018, najbolji je strijelac u istoriji nacionalnog tima sa 57 postignutih golova na 131 utakmici.

Olivije Žiru je karijeru počeo u Grenoblu, a potom je igrao za Istr, Tur, Monpelje, Arsenal i Čelsi. Posljednje tri sezone proveo je u Milanu za koji je postigao 38 golova u Seriji A, 14 ove sezone.

Žiru je rekao da je donio odluku i iz porodičnih razloga.

"Za mene i moju porodicu, sad je pravo vreme da iskusimo drugačiji način života", rekao je francuski igrač.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније