Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

D.B.

18. 04. 2024. 11:44 >> 11:44
Čitaj mi:

revanš mečevi lige evrope

Finalni obračun na "Olimpiku", mogu li Rosoneri da se revanširaju Romi?

Revanš mečevi četvrtfinala Lige Evrope na programu su večeras. Derbi se bez ikakve sumnje igra na "Olimpiku", gdje će snage odmjeriti Roma i Milan.

Inače, prvi duel između dva italijanska predstavnika je završen pobjedom Vučice od 1:0, a revanš u prestonici Italije je zakazan za 21h.

Roma je imala dosta problema na startu prvenstva, a cijenu loših rezultata je platio Žoze Murinjo koji je smijenjen, a na njegovo mesto je postavljen Danijele De Rosi, a njegov dolazak se itekako isplatio.

Ekipa koja se nalazila na sredini tabele, Roma se bori za plasman u Ligu šampiona.

Trener Rome Danijele de Rosi priželjkuje sličan meč kao prije sedam dana.

- Roma ima prepoznatljiv stil i neće ga mijenjati. Prednost od 1:0 ne znači puno, ali može da nam pomogne u donošenju odluka na terenu, jer je potrebno da budemo inteligentni. Ipak, u fudbalu ništa ne može da se predvidi koliko god da spremate tim za određene detalje - rekao je De Rosi.

Trenutno se Vučica nalazi na petom mjestu uz samo četiri boda manjka u odnosu na četvrtoplasiranu Bolonju, a na sve to će ova ekipa na svom stadionu u sljedećem kolu upravo ugostiti tim koji sa klupe predvodi Tijago Mota, za koga se u ovom trenutku otima čitava Evropa, a kako sada stvari stoje, on je najbliži da naslijedi Masimilijana Alegrija na klupi Juventusa.

Meč prošlog kola između Rome i Udinezea prekinut je pri rezultatu 1:1 jer se na teren srušio Endeka usled srčanog zastoja ali je na kraju sve prošlo bez strašnijih posljedica.

Roma je grupnu fazu završila na drugom mjestu na tabeli, pa je italijanski predstavnik morao da krene od šesnaestine finala.

Tamo su Rimljani odigrali dobar dvomeč protiv Fejnorda i nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca uspjeli da eliminišu ovu ekipu, a u osmini finala je Vučica za protivnika dobila nimalo naivnu ekipu Brajtona.

Pitanje četvrtfinaliste je riješeno već u prvom meču između ova dva tima pošto je tim sa Olimpika na svom stadionu prvi duel dobio rezultatom 4:0, dok je u revanšu bilo 1:0 za Brajton, pa je tako italijanski predstavnik zakazao sebi dvomeč sa Milanom.

Sa druge strane, Milan je u prvom duelu protiv Rome na svom stadionu bio favorit, međutim, Roma je slavila sa 0:1, pa je sigurno da nekadašnjem šampionu Evrope predstoji težak zadatak večeras.

Što se tiče Serije A, čini se da je nekadašnji šampion Evrope zacementirao drugo mesto na tabeli, a ono što je najvažnije je da ćemo Piolijeve pulene kako sada stvari stoje gotovo sigurno naredne sezone gledati u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju, što naravno i jeste bio primarni cilj.

U prošlom kolu su Rosoneri remizirali na gostovanju kod Sasuola, a taj duel u Ređo Emiliji je donio čak šest pogodaka, pošto je na kraju bilo 3:3.

Milan je posljednji poraz na strani doživio još sredinom februara protiv Rena, u meču koji praktično nije ništa značio, pošto je u prvom duelu između ove dve ekipe Milan ostvario ubjedljiv trijumf.

UEFA Liga Evrope, revanši četvrtfinale

(1:0) Roma - Milan 21.00 

(0:2) Vest Hem - Bajer L. 21.00 

(1:2) Marsej - Benfika 21.00 

(3:0) Atalanta - Liverpul 21.00 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније