Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Danilo Petrović

15. 04. 2024. 14:40 >> 14:40
Čitaj mi:

PREGLED PREMIJER LIGE

Siti apsolutni pobjednik vikenda nakon klizanja Liverpula i Arsenala

U najuzbudljivijoj trci za titulu u Evropi od ovog vikenda vodi Mančester siti i sa po dva boda više od Arsenala i Liverpula, uz najpovoljniji raspored ponovo je prvi favort za pehar.

Gvardiolin tim preskočio je rivale na tabeli nakon što je deklasirao Luton 5:1 na Etihadu. To je najavljeno već na startu - u drugom minutu pomalo bizarni auto gol Hašioke nakon šuta Halanda, a na drugi gol čekalo se do sredine drugog dijela. Efektno je pogodio Kovačić, dao treći gol za Siti, drugi protiv Lutona ove sezone. Razigrao se Doku, iznudio penal koji je iskoristio Haland, postigao 20. gol u šampionatu, a u 81. minutu stigla je potvrda da je Sitijeva odbrana ranjivija nego prošlih sezona - Ros Barkli igra sjajno, kaznio je Nunjeza, koji se očigledno još nije snašao na Etihadu.

Lijeva strana Sitija zaključila je meč: kombinacija Dokua i Gvardiola, Belgijanac je pogodio za 4:1, a potom ljevonogi Gvardiol postigao još jedan evro gol desnom, poput onog koji je dao Realu u utorak. Drugi Sitijev Hrvat koji je postigao prvijenac u Premijer ligi na duelu sa Lutonom.

Tako je Siti u svom stilu izvršio pritisak na Liverpul i Arsenal, koji su posustali. Prvo su stali Redsi u nedjelju - Kristal Palas je tim koji je prvi pobijedio Klopa na Enfildu, u novembru 2015., moguće da će biti i posljednji, pošto do kraja sezone Liverpul igra sa Totenhemom i Vulvsima kod kuće.

Meč viner bio je Ebereči Eze, nakon centaršuta Mičela sa lijeve strane u 14. minutu, a nakon pasa Palasovog driblera zamalo je pogodio i Mateta - sa linije je spasao situaciju Endrju Robertson. Do kraja meča bezbroj šansi domaćina, ali ništa od preokreta. Liverpulova sezona mogla bi da propadne zbog promašenih zicera - čak 66 velikih šansi nije iskoristio Klopov tim u Premijer ligi ove sezone.

Uz Atalantu, u samo četiri dana dva teška poraza "redsa" na Enfildu.

U napornom ritmu "vikend - Evropa" okliznuo se i Arsenal, koji je imao najteži zadatak u 33. rundi. Aston Vila, predvođena bivšim trenerom Arsenala, Unajom Emerijem, pokazala je da joj je mjesto u novoj Ligi šampiona. Emilijano Martinez čuvao je gol, opasna je bila Vila na drugoj strani - Votkins je pogodio stativu, potom u drugom poluvremenu iz istog šuta Tilemans i prečku i stativu, a onda u finišu meča golovi Bejlija i Votkinsa, za radost Vilinih navijača u Londonu, ali i Sitijevih kod kuće. Peti poraz Arsenala, drugi od Vile ove sezone, i to su oba bila s nulom.

Goleada se očekivala na sjeveru Engleske, u derbiju Njukasla i Totenhema. I desila se, ali su "Svrake" poptuno raščerupale pijevce, 4:0.

Totenhemova odbrana kompletna, ali kompletno pogubljena - Miki Van de Ven, nakon pohvala sa svih strana, doživio je katastrofu na Sent Džejms Parku u duelima sa Isakom i Gordonom, koji su pogađali u prvom poluvremenu iz gotovo nezamislivih situacija, a u nastavku najbrži štoper lige nije mogao da stigne švedskog golgetera pa je bilo 3:0 za Njukasl u 51. minutu. Šesnaesti korner na meču donio je četvrti gol domaćina - postigao ga je Fabijan Šer pred kraj utakmice, nakon udarca iz ugla Entonija Gordona. Njukasl igra sjajno u posljednje vrijeme, preskočio je Mančester na tabeli zbog mnogo bolje gol razlike.

Junajted je ostao na -1 gol razlici, pošto je uz dosta sreće iščupao bod na Vitalitiju, na kom je Bormnut dva puta vodio. Prvi gol dao je Solanke u 16. minutu, dao 17. gol u Premijeršipu ove sezone, stigao Isaka i Salaha na trećem mjestu liste strijelaca, samo je Votkins efikasniji Englez od njega.

Bivšeg igrača Liveprula pokušao je da sačuva mladi Kambvala, a to se nije završilo slavno po Francuza. U 31. minutu greška Senesija pred golom domaćina, pa nije bilo ofsajda, a to je uz dosta sreće kaznio Bruno Fernendes.

Međutim, samo pet minuta kasnije žrtva “trešnjica” ponovo je bio mladi francuski štoper - Džastin Klajvert, uz Jovetića i Radučojua jedini strijelac u top pet liga u istoriji fudbala, treće kolo zaredom doprinosi konkretno pred protivničkim golom - pogodio je za 2:1 na poluvremenu.

Ni sa zaostatkom Junajted nije bio opasniij u nastavku, ali je izjednačio. Adama Smita pogodila je lopta u ruku u kaznenom prosotru nakon nesrećnog spleta okolnosti po njega, pa je Bruno ponovo dobio poklon. Junajtedov penaldžija bio je sigran u 65. minutu, pogodio osmi put u sezoni za konačnih 2:2, a moglo je da bude drugačije!

Sudija Herington dosudio je penal nakon duela Kambvale i Krsitina na ivici kaznenog prosotira Mančestera, ali je nakon VAR asistencije promijenio odluku, na razočaranje domaćih navijača.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније