Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

09. 04. 2024. 10:21 >> 10:21

LIGA ŠAMPIONA

Bitka najvećeg i najboljeg: Real u derbiju čeka Siti

Najveći klub na svijetu protiv trenutno najboljeg tima na planeti. Najtrofejniji trener svih vremena protiv čovjeka koji opasno prijeti da mu "zaljulja" tron. Real Madrid protiv Mančester sitija. Spektakl je zagarantovan.

U derbiju četvrtfinala Lige šampiona, "kraljevski klub" večeras od 21 čas na "Santjago Bernabeuu" dočekuje branioca titule. Biće to repriza posljednja dva polufinala, koja su bila potpuno različita - Real je spekrakularnim preokretom na "Bernabeuu" 4. maja 2022, golovima Rodriga u 90. i 91. minutu preokrenuo na 2:1 i izborio produžetke nakon 4:3 u Mančesteru, a onda pogotkom Karima Benzeme iz penala nastavio put ka 14. tituli.

Siti se osvetio prošle sezone - nakon 1:1 u Madridu, kod kuće je slavio 4:0, a onda u finalu protiv Intera u Istanbulu golom Rodrija stigao do prve titule prvaka Evrope.

Sada se očekuju drugačiji, znatno uzbudljiviji obračuni. Siti nije moćan kao prošle sezone, a Real djeluje jače sa Džudom Belingemom nego što je bio lani.

"Iskreno, bio sam malo iznenađen Belingemom na početku, jer nisam puno znao o njemu. Ima sjajnu lično, nevjerovatan je igrač i sjajan za svlačionicu. Ima svega 20 godina, ali imate osjećaj da je iskusio sve u životu. Veoma je zreo za svoje godine, fenomenalan je igrač. Pravi je lider, moramo samo da se molimo da zadrži dobro zdravlje. Van terena je sa obje noge na zemlji, u čemu mu pomažu divni roditelji", nije Antonio Ridiger štedio pohvale na račun prvog strijelca svog tima.

Njemački štoper je prošle sezone u Madridu "stavio u džep" Erlinga Halanda, a jurio ga je po cijelom terenu. Zanimljivo, Anćeloti ga u revanšu nije koristio.

"Bilo je dobro prošle sezone u Madridu, mislim da smo svi odradili odličan posao da zadržimo Halanda. Nije dobio mnogo lopti, ali na drugoj utakmici nisam igrao. Trener je pred revanš imao svoju ideju, ja kao igrač sam morao da je prihvatim, iako mi je bilo teško. Sada ću opet, kao i ostali moji saigrači, imati težak zadatak, jer moramo da zaustavimo ne samo Halanda, već i De Brujne i Fodena", rekao je Ridiger.

Nije, ipak, Norvežanina izdvojio kao najtežeg za čuvanje.

"Haland je veoma jak, ali dosta zavisi od pasova saigrača. Za mene je uvijek bilo najteže da čuvam Kuna Aguera", zaključio je Ridiger.

Karlo Anćeloti, koji će večeras voditi 200. utakmicu u Ligi šampiona, svjestan je šta njegov tim mora da promijeni u odnosu na prošlu sezonu.

"Prošle sezone protiv Mančester sitija smo igrali bez hrabrosti i ličnosti. To je ključno na ovakvim utakmicama, a nama je to nedostajalo u revanšu. Uvjeren sam da ćemo sada pružiti sve što imamo, u svakom pogledu. Imamo dovoljno kvaliteta da se takmičimo sa Sitijem", poručio je Karleto.

Pep Gvardiola je jedan od najuspješnijih gostujućih trenera u istoriji "Santjago Bernabeua", ali zna koliko je teško pobjeđivati na kultnom stadionu.

"Ne mogu da kažem da je dolazak ovdje postao rutina za mene, jer je uvijek specijalno. Kao na 'Enfildu', 'Kamp nouu', 'Alijanc areni'... Čeka nas pakleno težak zadatak, jer je gotovo nemoguće dva puta zaredom izbaciti Real. I Karlo i ja ćemo tražiti neke promjene u igri u odnosu na prošlu sezonu. Nama nedostaju neki igrači u odbrani i moramo da smislimo kako da ih zamijenimo", rekao je katalonski stručnjak.

I Gvardiola je pričao o Belingemu, kojeg odlično poznaje.

"Igrao je protiv nas za Borusiju kada je imao samo 17 godina. Njegov kvalitet nije samo igračka klasa, razliku pravi i ono što ima u glavi. Odlično se uklopio i kod velikog trenera Anćelotija, koji mu je našao idealnu poziciju. Briljatno igra i za reprezentaciju. Tek mu je 20 godina, pred njim je nestvarna karijera", poručio je trostruki prvak Evrope.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније