Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

L.V.

08. 04. 2024. 13:07 >> 14:17

NOVI TRENER BUDUĆNOSTI PRED DERBI CFL-A

Brnović: Kad imam igrače kakve imam moram da budem optimista

Derbi crnogorskog prvenstva između Dečića i Budućnosti mogao bi da odluči šampionsku trku u Meridianbet 1. CFL ligi, iako od juče u trrku je ušla i Sutjeska.

Novi trener "plavo-bijelih" Ivan Brnović imaće "vatreno krštenje" na klupi podgoričkog tima.

“Sa psihološke strane čeka nas neizvjestan meč. Ne volim da prognoziram, isključivo sam fokusiran na svoj tim, ali sam optimista – kada imam igrače kakve imam moram da budem”, poručio je 48-godišnji strateg.

On je apostrofirao da Budućnost mora da poštuje Dečić.

“Fokusirani smo na utakmicu, a prvenstveno vjerujemo u sopstvene mogućnosti i pokušaćemo da kontrolišemo meč poštujući rivala koji ima svoje prednosti i koji nije slučajno tu gdje jeste. Dečić sada u kontinuitetu ima rezultat i igru što je za poštovanje, ali naša filozofija, stav i pobjednički duh moraju doći do izražaja”.

Budućnost u posljendjih osam kola ulazi sa deficitom od tri boda u odnosu na Tuzane, ali Brnović je uvjeren da može da odbrani titulu uz moto "trening po trening".

“Iza nas stoji armija navijača, grad, javnost koja negdje sa pravom očekuje da Budućnost bude prva. Međutim, i Dečić ima svoje ambicije, tako da očekujem neizvjesnu utakmicu”, ponovio je Brnović.

On je dodao i da se nada da će meč proći mirno bez tenzija.

“Nadam se da neće biti mnogo tenzija znajući šta ta utakmica nosi, za nekoga je taj meč “biti ili ne biti”, za mene nije jer je to još jedna utakmica u nizu. Ako želimo da napravimo rezultat moramo da igramo u kontinuitetu, a da ovo bude samo prva u nizu utakmica u kojoj ćemo da ostvarimo pobjedu”.

Brnović je među “plave” došao iz Jezera, sa kojim je ispisao istorijske uspjehe kluba (borba za Evropu, polufinale Kupa) i ima iskustvo igranja protiv Dečića – na tri utakmice u aktuelnoj sezoni upisao je tri remija protiv favorizovanog rivala.

“Sada je druga ambicija u pitanju i pristup utakmici, jer smo mi Budućnost, bez obzira na momenat. Mi zbog svega moramo da idemo na pobjedu, a tako bismo razmišljali sve i da imamo tri ili šest bodova prednosti. Mi smo Budućnost i moramo da pobjeđujemo”.

Novi trener Budućnosti je svjestan momenta u koji je preuzeo klub.

“Zajedno sa stručnim štabom ću uraditi sve što je u mojoj moći da vratimo ekipu na pobjednički kurs, jer tim ima nevjerovatan potencijal i kvalitet. Potrebno je da detektujemo problem, zašto ekipa u kontinuitetu nije igrala dobro i osvajala bodove. Momenat je zahtjevan iz prostog razloga što igramo možda utakmicu sezone, ali kako god da završi neće biti kraj, jer ima još sedam kola do kraja, ali utakmica sa Dečićem će nam dati konkretne odgovore koliko i šta možemo”.

Brnović je ponovio da mu je kluba Budućnosti ostvarenje dječačkih snova.

“Čast i privilegija i zahvalnost upravi kluba što se u ovome momentu odlučila za mene – da ja pokušam da vratim stvari na svoje mjesto. Osjećaj je neponovljiv i jedinstven, svaki trener u Crnoj Gori želi da se nađe na ovoj poziciji, pa tako i ja. Dijete sam grada i kluba, prve fudbalske korake sam napravio ovdje i eto put me vodio do trenera prvog tima i tako sam ispunio negdje i svoje dječačke snove, a najviše trenerske”, kazao je on posebno apostrofirajući svoju ljubav prema Budućnosti.

“Ono što je posebno za mene bitno jeste da sam u klubu koji iskreno volim i da ću dati sve što je u mojoj moći da se klub vrati na onu poziciju koja mu pripada”.

Na kraju najavio je napadački fudbal.

“Moja lično je brzi i napadački fudbal, na jedan - dva dodira. Ali u zavisnosti od profila igrača trener mora da bude spreman na različite sisteme i varijante igre. Definitivno je da Budućnost upravo ima potencijal i kvalitet da igra za gol više i sigurno je da ćemo težiti ka tom načinu igre. Od Budućnosti se to uvijek očekuje i da naravno dobija utakmice u kontinuitetu. Samo ćemo da nađemo način, metod i model rada u odnosu na profil igrača koji će nam omogućiti da to sprovedemo u djelo i da na pravi način iskoristimo kvalitete naših igrača”, zaključio je Brnović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније