Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

L.V.

24. 03. 2024. 13:10 >> 13:10

NAKON POBJEDE NAD FRANCUSKOM

Nagelsman: Za ostanak na klupi Njemačke najmanje su bitne finansije

Fudbalska reprezentacije Njemačke je sinoć u evropskom klasiku u Lionu održala fudbalski čas akutelnim svjetskim viceprvacima ekipi Francuske.

Nije samo do rezultata koji je bio 0:2 za Elf, niti do jednog od najbržih golova ikada u režiji sjajnog Florijana Virca, već u cijeloj predstavi koju je publika na "Olimpijskom parku" mogla da vidi.

Njemci su imali i posjed, i stvarali bolje šanse, i "uštopovali" vjerovatno i najpotentniji napad na svijetu, a glavne zasluge za takav fudbalski potpis u sinoćnjem meču ide selekturo Julijanu Nagelsmanu.

Trenerski "vunderkid" koji je sa svega 29 godina vodio Hofenhajm, a potom u svoj CV dopisao i RB Lajpcig i Bajer Minehen, preuzeo je reprezentaciju od istog čovjeka koga je zamijenio u Bajernu Hanzija Flika.

Iako je svoj mandat počeo pobjedom protiv SAD-a 3:1, uslijedio je remi sa Meksikom, pa dva poraza od Turske i Austrije.

Trebalo je Nagelsmanu malo vremena, pomoglo je dosta i što je uspio da ubijedi Tonija Krosa da se vrati iz reprezentativne penzije, a nakon sinoćnje demonstracije u Lionu, javno mnjenje želi da i dalje mladi (svega 36 godina) selektor ostane ne kormilu reprezentacije i poslije EURA koje se održava u Njemačkoj ove sezone.

Njemu ugovor ističe na kraj EP, a problem u nastavku saradnje bi mogao da bude i velika potražnja za njegovim uslugama jer se pominje kao velika želja Barselone, ali i Liverpula, Mančester junajteda pa i Milana.

On pak smiruje situaciju sa željom da bude fokusiran sad na EURO, ali je izjavio i jednu rečenicu koja uliva nadu u Njemačkoj - "finansije nisu presudne".

"Potrebno je da riješim mnoge detalje sa mojim nadređenima, ali i agentima. Oni koji odlučuju uskoro će znati moje uslove, pa će procjeniti da li im odgovaraju ili ne. Ali, moram da naglasim da finansijski aspekti nisu najvažniji. Generalno sam srećan kada su ljudi u Savezu zadovoljni stručnim štabom. Sada nam je fokus EURO", rekao je Nagelsman.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније