Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

N. N.

23. 03. 2024. 18:14 >> 18:15

„SOKOLI” SE SPREMAJU ZA DUEL S MAKEDONCIMA

Mugoša: Prija mi napadački stil igre, nadam se da ćemo davati puno golova

Era Roberta Prosinečkog na klupi Crne Gore je počela uspješno, jer su „hrabri sokoli” na prvoj od dvije prijateljske utakmice u Antaliji savladali Bjelorusiju 2:0.

Stevana Jovetića i drugove u ponedjeljak, takođe u turskom ljetovalištu, čeka za nijansu ozbiljniji rival - Sjeverna Makedonija.

Makedonci su igrali na Euru 2020, kao pobjednici baraža u D Ligi nacija, a u polufinala baraža za Mundijal u Kataru su izbacili aktuelnog prvaka Evrope, Italiju, prije nego što su izgubili od Portugala na posljednjoj prepreci ka Bliskom istoku.

Na utakmici koja je zakazana za ponedjeljak u 18 časova „hrabri sokoli” će imati priliku da pokažu još neke novitete, koje je osmislio sedmi selektor u istoriji Crne Gore.

„Pokušavamo da sprovedemo zamisli novog selektora u djelo. Za sada to ide dobrim putem, pokazali smo to jednim dijelom na prvoj utakmici. Sjeverna Makedonija je kvalitetan tim, pokazala je to na prethodnim utakmicama. Pripremićemo se za nju, nadam se da ćemo ostvariti povoljan rezultat”, poručio je Stefan Mugoša.

Napadač korejskog Inčona je dio karijere proveo u moldavskom Šerifu, a nekoliko njegovih bivši saigrača je juče igralo u remiju protiv Makedonaca u Antaliji (1:1).

„Pogledao sam neke snimke, imao puno igrača iz Šerifa u Moldaviji, a jedan od njih - Damaškan - dao je baš lijep gol protiv Makedonaca. Ali, fokusiramo se na sebe i pokušaćemo da uradimo sve što je do nas da bismo stigli do pobjede”, naglasio je 32-godišnji Podgoričanin.

Prosinečki je sa veoma ofanzivnim sastavom počeo utakmicu protiv Bjelorusije, a najavio je da će mu to biti stil.

„Naravno da mi prija napadački stil igre. Mislim da imamo igrače kojima taj sistem odgovara i mogu kroz posjed da iznesu loptu do nas napadača. Na prethodnoj utakmici smo izveli mnogo lijepu akciju iz koje smo postigli pogodak i dokazali da to što treniramo prenosimo na teren. Potrebno je da se nadograđujemo, ovo je početak, ali mislim da nas čeka lijepa budućnost”.

Mugoša je ubijeđen da će, kako vrijeme bude odmicalo, fudbaleri Crne Gore sve bolje prihvatati ideje Prosinečkog.

„Za dan-dva smo pokušali da usvojimo nove stvari i prenijeli ih na teren. Nadam se da će u budućnosti sve ići uzlaznom putanjom i da ćemo postizati puno takvih golova. Najbitnije je da kroz posjed imamo dominaciju, to je selektor tražio. Za nas napadače će, nadam se, biti puno šansi da postignemo mnogo golova”, zaključio je Mugoša.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније