Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

N.R.

20. 02. 2024. 10:28 >> 18:30
1
Čitaj mi:

U 63.GODINI

Preminuo Andreas Breme

Njemački fudbaler Andreas Breme, član reprezentacije Njemačke koja je 1990. godine bila šampion svijeta, preminuo je u 63. godini života.

„FK Bajern je duboko šokiran iznenadnom smrću Andreasa Bremea. Zauvijek ćemo čuvati Bremea u našim srcima – kao svjetskog šampiona i još više kao veoma posebnu osobu. On će uvijek biti dio porodice FK Bajern. Počivaj u miru, dragi Andi“, stoji u objavi Bajerna na zvaničnom sajtu.

Kako javljaju mediji u Njemačkoj Breme je preminuo zbog srčanog zastoja. Svjetsku slavu stekao je poslije postizanja pobjedničkog gola iz jedanaesterca, u 85. minutu finalnog meča protiv Argentine na SP u Italiji 1990. godine.

Breme je imao zavidnu fudbalsku karijeru, počeo je u ekipi HSV Barmbek, a potom je igrao za Sarbriken, Kajzerslautern, Bajern Minhen, Saragosu i ponovo Kajzerslautern, a u tom timu počeo je i trenersku karijeru.

On je od 1988- 1992. godine igrao za Inter iz Milana. Na 116 utakmica kao lijevi bek dao je 11 golova.

Uz to, bio je šampion Italije 1989. godine sa Mateusom i Klinsmanom u dresu "crno- plavih".

Kao šef struke vodio je još Unterhahing, a bio je pomoćnik u Štutgartu.

Sa reprezentacijom Njemačke učestvovao je na dva Mundijala, u Meksiku 1986. zaustavljen je u finalu, dok je 1990. na već pomenuti način postao prvak svijeta sa svojom selekcijom.

Breme je bio odbrambeni igrač, ali je imao sjajan njuh za postizanje golova. Uz to, krasio ga je odličan centaršut, a često je izvodio kornere, slobodne udarce i jedanaesterce.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније