Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

L.V.

14. 02. 2024. 17:00 >> 17:00
Čitaj mi:

PREMIJER LIGA

FS Engleske odobrio ponudu Retklifa za kupovinu manjinskog udjela Mančester junajteda

 Fudbalski savez Engleske odobrio je predloženu ponudu britanskog milijaredera Džima Retklifa o kupovini 25 odsto udjela u Mančester junajtedu.

Ponudu vlasnika petrohemijske kompanije Ineos i jednog od najbogatijih Britanaca odobrila je u ponedjeljak Premijer liga, prema njenim pravilima o tome kome je dozvoljeno da bude vlasnik ili direktor fudbalskog kluba, pa Retklif ima rok do 17. februara da završi kupovinu.

Retklif je u decembru postigao dogovor o kupovini 25 odsto udjela za oko 1,3 milijardi dolara.

On će uložiti još 300 miliona dolara u naredne investicije u stadion Old Traford, saopštio je danas klub.

Ta dodatna ulaganja će na kraju povećati Retklifov udio na 29 odsto, a porodica Glejzer će prema dogovoru imati 49 odsto.

Sportsko odjeljenje kompanije Ineos preuzeće kontrolu nad fudbalskim operacijama Mančester junajteda.

Junajted ne postiže očekivane rezultate otkako je klub napustio slavni trener Aleks Ferguson 2013. godine, a navijači se konstantno bune protiv vlasnika kluba porodice Glejzer.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније