Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

L.V. [ Beta ]

26. 01. 2024. 20:52 >> 20:52

NULTA TOLERANCIJA ZA NEREDE

FS Kipra upozorio klubove da će izricati najstrože kazne zbog nasilja

Fudbalski savez Kipra saopštio je danas da neće oklevati da izrekne najteže kazne klubovima čiji navijači pribjegavaju nasilju na utakmicama.

Takve kazne uključuju potpunu zabranu prisustva navijača, novčane kazne do pola miliona eura, oduzimanje bodova, pa čak i izbacivanje iz lige, dok se kiparski savez bori sa porastom nasilja koji je uznemirio i predsjednika te države.

Fudbalski savez Kipra se našao pod velikim pritiskom da preduzme oštrije akcije nakon niza incidenata koji su doveli u pitanje njegovu sposobnost da obuzda navijače čije ponašanje na tribinama stadiona postaje sve gore.

Zbog toga je ministar pravde Marios Harciotis prisustvovao sastanku izvršnog odbora Saveza i predsjednika klubova kako bi čuo šta namjeravaju da urade.

U saopštenju nakon sastanka, Fudbalski savez Kipra je ponovio odluku koju je donio ranije ove nedjelje da zabrani dolazak gostujućih navijača na stadione do kraja sezone, počevši od ovog vikenda, i dodao da će ponovo razmotriti ovu mjeru ako "rezultati ne budu zadovoljavajući".

Istaknuto je i da se disciplinski sudija neće ustezati u izricanju najstrožih kazni u okviru svog mandata.

"Sve ove mjere nisu samo teoretske ili samo željene. One potvrđuju odlučnost Saveza da se fudbalske utakmice održavaju u bezbjednim uslovima i to važi za sve, igrače, trenere, malu djecu na tribinama", navodi se u saopštenju.

Prisustvo ministra Harciotisa ovom sastanku bilo je po nalogu kiparskog predsjednika Nikosa Hristodulidisa koji je u četvrtak jasno stavio do znanje da više neće tolerisati nasilje.

"Ništa ne isključujem", rekao je Hristodulidis na pitanje šta će uraditi ako bude smatrao da mjere Fudbalskog saveza nisu dovoljne.

"Odluke možda nisu najbolje prihvaćene, ali, ponavljam, javna bezbjednost je prioritet", rekao je on.

Sastanak je održan dva dana nakon što je utakmica Kupa Kipra između rivala iz Limasola Apolona i AEL-a prekinuta pošto su neki navijači utrčali na teren i odatle bacali baklje na tribine prije početka utakmice.

Incident je razgnijevio Hristodulidisa koji je to što se dogodilo nazvao "neprihvatljivim" i rekao da to ne smije više da se dešava.

Neke kritike upućene su i policiji, ali je Hristodulidis izgleda oslobodio policiju krivice rekavši da je na utakmici bilo 340 policajaca.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније