Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

07. 01. 2024. 20:38 >> 20:46
Čitaj mi:

SERIJA A

Fortuna prati i Juve: Vlahović u zaostavnom vremenu za tri boda i nastavak trke sa Interom

Fudbaleri Juventusa pobijedili su večeras u Salernu ekipu Salernitane sa 1:2 i tako nastavili šampionsku trku za Interom.

Bila je ovo baš kao i jučerašnja utakmica između Intera i Verone još jedan meč u kojem se pobjednik odlučio u sudijskom dodatku, a spasilac ekipe Masimilijana Alegrije bio je Dušan Vlahović.

Prije samo tri dana, dvije ekipe su se sastale u Kupu Italije i Juventus je demonstrirao apsolutnu silu pobjedivši sa 6:1.

Uvodni minuti pripali su "Staroj dami" a mogao je možda i sudija Gudia da dodijeli penal za Juvnetus kada je Flavius Daniljok zasmetao Kenanu Jildizu u šesneastercu. Nije bilo poziva iz VAR sobe i utakmica je nastavljena.

Kako je odmicalo prvo poluvrijeme, tako je Salernitana polako uspjevala da se skloni  pritiska, a onda i da vremenom postane sve opasnija po gol gostiju.

Probala je ekipa Pipa Iznagija da izvuče protivnika, i uz 38 minutu nakon dobrog prodora prvo Norberta, koji je uposlio 20-godinjeg Luma Čauna koji je pokazao toliko smirenosti da doda loptu za Đulija Mađorea koji je dolazio iz drugog plana.

Zadnji vezni Salernitane je "zapeo" šut sa 20-ak metara i bio je precizan za erupciju na "Arekiju".

To je bio rezultat nakon 45 minuta, a Mađore je od heroja postao tragičar kada je u 53. minutu zaradio drugi žuti karton, odnosno crveni i tako ostavio svoj tim sa igračem manje u polju.

To je bio poziv za Alegrija da ubaci Milika i zaigra sa dva napadača, nešto ranije je ubacio i Iling Džuniora, pa Miretija, na kraju i Nonže Boendea.

U 65. minutu dolazi do izjednačenja kada prvo Timoti Vea sjajno prolazi sa desne strane, ubacuje loptu unutra, Vlahović je promašio istu, ali srećom je došla do Iling Džuniora, koji je u maniru engleskog napadača,  jakim i preciznim udarcem poslao pod prečku Benua Kostila.

Probao je Juventus na sve ili ništa, ali nije se ni Salernitana predavala, najviše zahvaljujući sjajnom Kandrevi, koji je probao ubačenim loptama da pronađe svoje napadače.

Počelo je da teče zaostavno vrijeme kada je Danilo prvo presjekao jedan pas Salernitane, pa onda centrirao, a na pravom mjestu je bio Dušan Vlahović koji je glavom sproveo loptu u mrežu.

Juventus je tako zadržao zaostatak od svega dva boda u odnosu na Inter i šampionska trka se nastavlja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније