Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

07. 01. 2024. 20:07 >> 20:07
Čitaj mi:

KRIZA "TOBDŽIJA"

Liverpulu derbi treće runde FA kupa: Na "Emirejtsu" pao Arsenal

Derbi cijele treće runde FA kupa igrao se na "Emirejtsu" na kojem je Liverpul savladao Arsenal sa 2:0 i tako se plasirao u narednu fazu.

Ovim se nastavlja loša serija "tobdžija" koji su sad već na tri vezana poraza (U PL iznenađujući porazi od gradskih rivala Vest Hema i Fulama), pa može da se kaže da je tim Mikela Artete upao u rezultatsku krizu.

Ipak večeras i pored poraza su bili bolji tim na terenu, a pravo je čudo kako u 11. minutu nisu došli do vođstva, kada je nakon dobre akcije, Martin Edegor pogodio prečku iz dobre pozicije.

Potom je Kai Haverc imao dvije prilile, prvo je nakon kornera loptu dobro zahvatio glavom, ali nedovoljno precizno na kraju, a u 44. mninutu se poprilično "spetljao". Dobio je dobru loptu, ali je odlučio da napravi potez više, pa od opcija da puca iz prve, i da da pas Edegoru, odradio je onu najgoru, i bez dovoljno snage je probao šut, koji su defanzivci Liverpula lagano blokirali.

Taman kada je izgledao da Liverpul može da bude zadovoljnija strana nakon 45 minuta, desila se prečka koju je pogodio Trent Arnold Aleksandar iz slobodnog udarca sa ivice kaznenog prostora.

Liverpul je u drugom poluvremenu zaigrao bolje, ređale su se prilike, prvo je Darvin Nunjez sa lijeve strane šutirao, ali je lopta prošla pored stative.

Onda je Dijaz u 78. minutu sjajno šutirao, ali Ramsdejl još bolje brani, uslijedio je korner poslije kojeg je Diogo Žota pogodio prečku.

I samo minut kasnije, Arenal je kapitulirao i to autogolom Jakuba Kiviora. Poljski štoper je želio loptu glavom da izbaci, ali ona je završila u Ramsdejlovoj mreži.

Arsenal je probao da se vrati u meč, krenula je Artetina ekipa ofanzivno, ali bez prave prilike, pa su na kraju kažnjenu kada je Dijaz u sudijskoj nadokandi bio precizan sa desne strane za 2:0 i prolaz dalje Liverpula.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније