Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

L.V.

26. 12. 2023. 15:53 >> 15:53
Čitaj mi:

PREMIJER LIGA

Vud presudio svojima: Het trik Novozelanđanina na Sent Džejmsu

Božićni "Boksing dej" nije razočarao već u prvoj utakmici vanrednog tradicionalnog kola, pošto je Notingem Forest slavio na gostovanju Njukaslu sa 1:3.

Sve što treba da ima jedna utakmica, mogli smo da vidimo na Sent Džejms parku, brzu igru, atraktivan fudbal, povratak Kris Vuda bivšeg igrača Njukasla na stadion, i njegov het trik u pobjedi ekipe koja se grčevito bori za opstanak.

Novozelandski napadač je postao tek sedmi fudbaler u istoriji (modernoj) Premijer lige koji je postigao het trik na "Boksing dej".

Prije njega su to odradili Tijeri Anri (2000.), Kevin Filips (2000.), Robi Fauler (2001.), Dimitar Berbatov (2011.), Gared Bejl (2012.) i Hari Kejn (2017.).

Vud je postao i četvrti igrač u istoriji koji je svom bivšem klubu dao tri gola (Endi Kol je to uradio isto Njukaslu, Markus Bent protiv Blekburna Džoš King protiv Everotona.

Poveo je Njukasl sa bijele tačke u 23. minutu, a precizan je bio Aleksandar Isak.

Ipak Notingem nije izgledao kao ekipa koja je došla u Njukasl da se brani. Momci Espirta Santa su čekali svoje prilike iz kontri, najviše preko dvojca Gibs - Elanga.

Upravo ta saradnja je prethodila prva dva gola Notingema. Gibs bi sjajno uposlio švedskog fudbalera, a on bi našao Vuda.

Posebno je lijep drugi gol, gdje je kurpulentni Vud pokazao da ima i dobru tehniku jer se sa dva driblinga odlično izborio za poziciju da šutira i savlada Dubravku.

Nakon trećeg gola Novozelanđanina bilo je jasno da "šumari" nose možda i kapitalan plen u borbi za opstanak, dok Njukasl sad već oziljnije "kaska" za vodećim četvercem.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније