Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Л.В.

08. 12. 2023. 20:05 >> 20:05

TRENER SITIJA PESIMISTIČAN

Gvardiola: De Brujne neizvjestan za klupsko svjetsko prvenstvo

Trener Mančester sitija Pep Gvardiola rekao je danas da je i dalje nezivjesno da li će fudbaler njegove ekipe Kevin De Brujne igrati na Svjetskom klupskom prvenstvu.

De Brujne je prijavljen za turnir u Saudijskoj Arabiji, koji počinje 19. decembra, ali belgijski fudbaler se još nije vratio punim treninzima, pošto je i dalje na rehabilitaciji poslije operacije mišića u avgustu.

"Počeo je da trči po terenu, ali još nijednom nije trenirao sa nama. Svjetsko klupsko prvenstvo je za dvije ili tri nedjelje. Možda je pomalo rano, ali ne znam", rekao je Gvardiola.

De Brujne nije igrao od 11. avgusta i utakmice protiv Barnlija, prve Sitijeve ove sezone u Premijer ligi, kada je zbog povrede zamijenjen u 23. minutu.

Takođe, zbog povrede je poslije 36 minuta u junu morao da izađe sa utakmice protiv Intera u finalu Lige šampiona. On je poslije tog duela rekao da je tetiva pukla.

Gvardiola je rekao da neće požurivati povratak 32-godišnjeg fudbalera.

"Kevin je toliko važan. Ali nažalost, u posljednja tri ili četiri mjeseca imao je tešku povredu. Ne treba ga pritiskati. Kada se vrati dočekaćemo ga raširenih ruku. Ali rekao sam ekipi, da li znate koliko smo se mučili da osvojimo triplu krunu prošle sezone? Imali smo osam ili devet bodova zaostatka za Arsenalom. Uz sve probleme sa povredama koje smo imali", naveo je on.

Siti nema pobjedu u poslednje četiri prvenstvene utakmice, u srijedu je izgubio od Aston Vile (0:1), pa zaostaje šest bodova za prvoplasiranim Arsenalom.

"Nismo zaslužili da pobjedimo Vilu, ne treba mi vremena da se osvrnem na to. Ne treba mi: 'Oh, možda možemo ovo da uradimo'. Moramo svi zajedno to da uradimo i ako je Kevin tu, da, a ako nije, to je u redu. Možda Rodri nije tu i moram da pronađem način. Prošle sezone je gotovo uvjek bio tu i moram da nađem način", dodao je Gvardiola.

Siti će u nedjelju igrati na gostujućem terenu protiv Lutona.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније