Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Н.Р. [ Beta ]

05. 12. 2023. 13:55 >> 13:55

ODLOŽENI DUEL

Lion i Marsej igraju novu utakmicu pod pojačanim mjerama

Fudbaleri Liona igraće u srijedu pod pojačanim bezbjednosnim mjerama u Marseju protiv Olimpika, utakmicu koja je odložena krajem oktobra kada je kamenicama napadnut njihov autobus prilikom dolaska na stadion Velodrom.

Utakmica u Marseju igra se u srijedu od 21 čas. Taj duel trebalo je da se igra 29. oktobra, ali je odložen kada su navijači Olimpika kamenicama i drugim predmetima gađali autobus sa navijačima Liona i tada je povrijeđen tadašnji trener Fabio Groso.

Navijačima Liona nije dozvoljeno da putuju na tu utakmicu, koja se igra četiri dana od ubistva navijača Nanta, u tuči sa navijačima Nice uoči meča.

Utakmica u Marseju će se igrati pod pojačanim bezbjednosnim mjerama, a lokalne vlasti su pod pritiskom da obezbijede efikasan plan bezbjednosti.

Prema pisanju lionskog lista Progres, igrači i stručni štab će u srijedu ujutro otputovati u Marsej i boraviće u hotelu koji je rezervisan uz konsultacije sa nadležnima u Marseju.

Igrači se neće voziti u klupskom autobusu, već u neobilježenom autobusu lokalne transportne kompanije koji će biti opremljen ojačanim prozorima. Ekipa će uz jako obezbjeđenje biti ispraćena na stadion.

Pošto se incident dogodio izvan stadiona Velodrom, Olimpik je izbjegao kaznu francuske lige.

"Situacija je pomalo delikatna. Nismo mislili da će morati da igramo ovu utakmicu kao da se ništa nije dogodilo. Osjećaj je čudan, ali mi smo profesionalni igrači. Poslije onoga što se dogodilo, pomalo smo zabrinuti", rekao je desni bek Liona Klinton Mata.

Osim incidenta sa autobusom, uoči utakmice Olimpika i Liona bilo je incidenata na stadionu, pošto su navijači razmjenjivali uvrede na rasnoj osnovi dok su čekali da utakmica počne. Pojedini navijači Liona snimljeni su kako izvode nacističke gestove.

Oba kluba nisu ove sezone ostvarila očekivane rezultate. Olimpik je deveti na tabeli sa 16 bodova zaostatka za vodećim Pari Sen Žermenom, dok je Lion posljednji na tabeli sa samo jednom pobjedom i sedam bodova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније