Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Л.В. [ Beta ]

04. 12. 2023. 12:16 >> 12:16

ODMARALIŠTE U NOJRUPINU

Hrvatska odabrala bazni kamp za EURO

Fudbalski savez Hrvatske (HNS) potvrdio je Evropskog fudbalskoj uniji (Uefa) da je za bazni kamp reprezentacije za Evropsko prvenstvo 2024. godine izabrao Nojrupin, saopštio je danas HNS.

Bazni kamp u Nojrupinu se sastoji od odmarališta Mark Brandenburg na obali jezera Rupiner i pripadajućeg trening igrališta, koji je udaljen samo sedam minuta vožnje od hotela.

"Uvijek polazimo od toga da je naša dužnost da reprezentaciji obezbijedimo što bolje uslove i zato smo cio proces započeli 2022, pri čemu, naravno, tom temom nismo opterećivali štab reprezentacije prije i tokom kvalifikacija. Nojrupin je s razlogom bio jedan od najtraženijih kampova u cijelom katalogu Uefa i raduje me što se naša logistika u tome odlično snašla i pretekla mnoge druge reprezentacije", rekao je predsjednik HNS-a Marijan Kustić, prenosi Hina.

Nojrupin se nalazi 75 kilometara od Olimpijskog stadiona u Berlinu, gdje Hrvatska otvara Evropsko prvenstvo protiv Španije.

Hamburg (225 kilometara) i Lajpcig (227 kilometara), gdje ta selekcija igra sa Albanijom i Hrvatskom, takođe su brzo dostupni autobusom, pa Hrvatska u prvom krugu turnira neće imati potrebu za letovima.

Selektor Hrvatske Zlatko Dalić je rekao da ima veliko povjerenje u logistiku Saveza što je, kako je naveo, potvrđeno na prošlim takmičenjima.

"Imali smo odlične uslove od Rusije do Dohe. Stekao sam pozitivan utisak o ovom kampu na osnovu detaljne analize koju sam dobio... Osim toga, nalazimo se na odličnoj poziciji i nećemo gubiti mnogo vremena na putovanju, tako da sam ubijeđen da je Nojrupin pun pogodak", rekao je Dalić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније