Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Н.Р.

01. 12. 2023. 19:21 >> 19:21

U LIGI KONFERENCIJA

Aston Vila uložila žalbu na zvaničnike Legije

Fudbalski klub Aston Vila podnio je danas žalbu Evropskoj fudbalskoj uniji (Uefa) zbog ponašanja zvaničnika Legije iz Varšave i "nasilja bez presedana" navijača poljskog tima ispred stadiona u Birmingemu.

Policija je uhapsila 46 navijača Legije poslije "90 minuta neprekidnog nasilja" u četvrtak uveče kada je 1.000 poljskih navijača stiglo na stadion, ali nisu dobili karte za meč Lige konferencija.

"Ovo šokantno ponašanje je produkt nedostatka saradnje zvaničnika Legije sa policijom, Aston Vilom i Uefa-om tokom cijelog dana", navela je danas Aston Vila u saopštenju.

Varšavski klub je bio nezadovoljan pošto su lokalni zvaničnici koji lincerciaju sve događaje na stadionu zahtijevali da se broj ulaznica za gostujuće navijače smanji sa 1.700 na 1.000.

Na standardnom sastanku prije utakmice u četvrtak ujutru, "Legija iz Varšave je odbila da potvrdi da će prihvatiti dodjelu karata za meč u tom trenutku". "Ovo je u potpunosti u suprotnosti sa normalnim operativnim procedurama Uefa", dodaje se u saopštenju.

Uefa je saopštila da "snažno osuđuje neprihvatljivo nasilje" i da je "u procesu prikupljanja svih zvaničnih izveštaja sa utakmice prije nego što donese odluku o potenciijalnim narednim koracima".

Većina hapšenja je bila zbog nasilnog ponašanja, četiri zbog "posjedovanja noža", a četiri zbog napada na radnike hitne pomoći.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније