Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Л.В. [ Beta ]

30. 11. 2023. 23:10 >> 23:10

ODUŠEVLjENI BRAZILCEM

Albanski savez želi da zadrži selektora Silvinja i poslije EP

Fudbalski savez Albanije želi da zadrži selektora Silvinja kako bi se ekipa prvi put u istoriji plasirala na Svjetsko prvenstvo, nakon što je izborila plasman na Evropsko prvenstvo u Njemačkoj 2024.

Albanija se kao prva u grupi, u kojoj su bile Češka i Poljska, plasirala na Evropsko prvenstvo u Njemačkoj. To je drugi put da će Albanija igrati na kontinentalnom šampionatu.

Ugovor brazilskog trenera ističe sljedećeg ljeta, po završetku takmičenja u Njemačkoj.

Predsjednik Fudbalskog saveza Albanije Armand Duka rekao je da će Silvinju biti ponuđen nastavak saradnje, u pokušaju da reprezentacija izbori mjesto na Svjetskom prvenstvu 2026. godine.

"Vjerujem da ćemo mu u narednih nekoliko dana ponuditi novi ugovor, za period poslije Evropskog prvenstva", rekao je Duka za albansku televiziju Njuz 24.

On je odbacio ideju da bi Silvinjo mogao da dobije primamljiviju ponudu neke jače ekipe posle Evropskog prvenstva.

"Ne plašim se da će se naša saradnja promjeniti", dodao je Duka.

Albanija je prvi put igrala na Evropskom prvenstvu 2016. godine, kada je selektor bio Italijan Đovani de Bjazi, a nikada nije igrala na Svjetskom prvenstvu.

Silvinjo je u januaru preuzeo reprezentaciju Albanije sa dvojicom pomoćnika, sunarodnikom Dorivom i Argentincem Pablom Sabaletom.-

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније