Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Л.В. [ Beta ]

30. 11. 2023. 21:04 >> 21:04

TRENER EVERTONA

Dajč poručio "inovatorima": Ostavite fudbal na miru

Trener Evertona Šon Dajč rekao je da bi ljudi koji donose odluke "trebalo da ostave fudbal na miru", poslije predloga da se uvedu desetominutna isključenja tokom utakmica.

Međunarodni bord fudbalskih asocijacija (IFAB) preporučio je u utorak da se testira pravilo o privremenim isključenjima igrača kako bi se spriječilo nedolično ponašanje i zlonamjerni prekršaji igrača u profesionalnom fudbalu.

"Mislim da je to nepotrebno", rekao je Dajč za BBC.

Kazna od 10 minuta tesitra se od 2019. godine u nižim kategorijama, a IFAB je naveo da će provjeriti na kom nivou je najbolje testirati.

"Ne znam zašto ne ostave fudbal na miru, mislim da to nije potrebno. Mislim da to nije poželjno, ali možda navijači imaju drugačije mišljenje. Kako ćete to da izvedete? Ako fudbaler izađe sa terena, kako ćete to da ? Kao zdravlje i bezbjednost? Da li će se zagrijevati ili ćete mu dozvoliti da sjedne? Da li mora da sjedi? Da li će dobiti dva minuta od 10 da se ponovo zagrije", naveo je Dajč.

"Ozbiljan sam, ovako je svijet propao. Čudno je to uzeti u obzir, ali ako uvedu, onda će tako i biti", dodao je on.

Dajč je rekao i da sudije treba ostaviti na miru, posle rasprava o upotrebi VAR tehnologije i problema u vezi sa tehnologijom tokom utakmica.

On je pozvao na racionalizaciju procesa uklanjanjem monitora pored terena, rekavši da je to izazvalo haos posle poraza Evertona na domaćem terenu od Mančester junajteda (0:3) u nedelju.

"Ostavite sudije na miru, sve odnesite, monitore, buku i pustite ih da rade svoj posao", naveo je Dajč.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније