Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Л.В.

25. 11. 2023. 23:36 >> 01:06

LEGENDE NA OKUPU

Mundijal prijateljstva u Ulcinju: Poruka ljubavi, mira i zajedništva

Ulcinj će naredna tri dana biti centar fudbalskih dešavanja na prostoru bivše Jugoslavije.

Na Mundijalu prijateljstva, nakon sjajno organizovanih Ivanovih igara, stiže još veći broj bivših fudbalera, trenera i fudbalskih radnika, pojačanih olimpijskim timom u kojem su između ostalih Slavnić, Trstena, Vičević, Mrkonja, Đuho, Puzović.

Prošlogodišnju fudbalsku ekipu prepunu reprezentativaca pojačaće 30 legendi.

Među njima su Ivan Klasnić, Davor Jozić, Haris Škoro, Radmilo Mihajlović, Nikola Nikić, Fahrudin Omerović, Ranko Stojić, treneri Rajevac i Bekvalac, sudije Beusanji Prolić.

"Ja kao crnogorski zet nisam mogao da izbjegnem ove godine da ne dođem. Moram da kažem da su mi svi ovi moji bivši saigrači i ljudi koje ja poznajem iz fudbala, rekli da im je bilo prekrasno prošle godine. Drugo, ovaj naš prijatelj Pavle. Pavle (Pepđonović) je toliko insistirao i prošle godine i ove godine, da nisam mogao da ne dođem i jako mi je drago što sam tu, što sam vidio neke ljude koje nisam vidio toliko dugi niz godina. Moram da kažem da su domaćini prva liga, da nam je divno i nadam se da ću i u budućnosti dolaziti što češće", kazao je Haris Škoro bivši fudbaler Željezničara i Torina.

"Ovo što su oni napravili to je teško napraviti, bilo ko. Ja recimo nisam neke ljude vidio po 40 godina i saigrače i protivničke igrače, gdje smo imali žestoke borbe ali sad smo se vidjeli i obnovili prijateljstvo", nadovezao se Miodrag Kustudić koji je igrao za Rijeku i Majorku.

"Ovo je dokaz da narod želi ovo i to je ono što je narod nikad nije želio da napusti bez obzira što se desilo, i sve te podjele, meni je ovo neka poruka da narod želi mir i zajedništvo koje je uvijek bilo; i ovo što radimo ovdje i što rade ovi domaćini naši ovdje u Ulcinju i u Crnoj Gori to je jedan primjer koji mora ostati zapisan", kazao je bivši selektor Crne Gore Faruk Hadžibegić.

"Očekujem svašta lijepoga. Hoću da vidim moje stare prijatelje, nogometaše kojima sam sudio i neke legende koje su sudile prije mene i koje su igrale prije mene. Tako da očekujem da će to biti jako lijepo druženje i čim je Pavle pozvao, odmah isti dan sam odgovorio da dolazim bez obzira na moje zdravlje", kazao je legendarni sudija iz Hrvatske Mateo Beusan.

"Oduševljen sam, moram da kažem, i čak sam Pavlu rekao da ću pješke doći ako treba ove godine", kazao je Mili Hadžiabdić, fudbaler Veleža i Hajduka.

"Ovo što smo doživjeli ovdje prošle godine i što doživljavamo ovih dana je za mene nepojmljivo i zato kažem, bilo bi glupo umrijeti a ne doživjeti. Nadam se da će ovo biti i ostat neka tradicija i htio bih svakom slučaju da kažem još jedanput jedno veliko hvala ovim ljudima što su mi omogućili da ovo doživimo. Radujem se da vidim Miliju Hadžiabdića ili Davora Jozića ili Faruka ili ove neke već godinama ne vidim", kazao je Mehmed Baždarević bivši fudbaler Željezničara i Sošoa.

Program će početi u 10 sati na pristanu uz ispijanje kafe iz najveće džezve na svijetu koja je specijalno za ovu priliku stigla iz Sarajeva.

U planu je predviđeno otvaranje Mundijala uz predstavljanje gostiju.

U sklopu manifestacije biće organizovane promocije dokumentarnih filmova o Ćiru Blaževiću i Ulcinskom Mundijalu, a za utorak u 14 sati planirana je i revijalna utakmica na stadionu Otranta.

"Hvala vama koji pratite ovaj događaj, naravno Pavlu i svima onima koji su organizovali našu priču i svim dobronamjernim Ulcinjanima koji kažu da se može jedna istorijska stvar napraviti ovdje i samim time bih htio da i građanstvo Crne Gore pozovem da sjutra budu i prekosjutra u Ulcinju i da uživamo svi sa njima zajedno, jer ako sam dobro informiran, oko 340 učesnika je ovdje", kazao je Gani Resulbegović ulcinjski privrednik.

"Ono što želim ponovno da naglasim i uvijek, fenomeni ove priče su građani i građanke Ulcinja, sve je otvoreno, svi su dali sve i ono što se kaže, niko nije ni žedan, ni gladan, ali je srce dato, data je emocija. Pozivamo sve da dođu, da se zajedno družimo i da pošaljemo jednu poruku mira, ljubavi, zajedništva, čojstva iz Ulcinja koja je poslata i prošle godine, a eto i ove i to je ta priča koja je teško objašnjiva, ali to je to, dogodilo se" rekao je organizator Pavle Pepđonović.

Organizatori se nadaju da će dolazak fudbalskih i sportskih legendi privući u Ulcinj veliki broj ljubitelja sporta iz cijele Crne Gore, a Ulcinjani ih čekaju raširenih ruku uz muziku i besplatnu hranu i piće.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније