Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

С.В. [ Beta ]

23. 11. 2023. 16:47 >> 16:48

KRITIKOVAO GUST RASPORED

Tuhel: Igrači su psihički i fizički iscrpljeni

Trener fudbalera Bajerna iz Minhena Tomas Tuhel kritikovao je danas gust raspored takmičenja koji, kako je naveo, ne donosi dobro ni fudbalu ni igračima.

Bajern će u petak od 20.30 igrati na gostujućem terenu protiv Kelna u Bundesligi, samo 24 časa od povratka u tim svojih reprezentativaca Kanađanina Alfonsa Dejvisa i Kima Min Džea iz Južne Koreje.

Potvrđujući da će Džamal Musijala i Matejs de Liht propustiti utakmicu, Tuhel je rekao da su igrači psihički umorni i fizički premoreni.

"To je pitanje televizijskih prava, a kanali mogu da biraju ekipe. To je drugi put da u petak igramo na gostujućem terenu. Alfonso i Min Dže se danas vraćaju poslije dugog putovanja, a ovo je očigledno vrlo štetan raspored", rekao je Tuhel.

"Neki će reći da je to izgovor, ali ako ste čuli (trenera Liverpula) Jirgena Klopa, oni će igrati u subotu u 12.30 protiv Mančester sitija, a mi igramo sjutra na gostovanju. To je ograničenje, a možda i više od toga", dodao je trener njemačkog šampiona.

Odmah poslije prethodne pauze zbog obaveza reprezentacija u septembru, Bajern je igrao takođe u petak i utakmicu završio remijem protiv Bajera iz Leverkuzena (2:2).

To su jedine dvije neporažene ekipe u Bundesligi ove sezone, Bajer je prvi na tabeli sa 31 bodom, a Bajern ima 29.

Za nedavne prijateljske utakmice Bajern i Borusija Dortmund imale su po pet igrača u reprezentaciji Njemačke.

Njemačka je na svom terenu izgubila od Turske sa 2:3, a u Beču od Austrije sa 0:2, u utakmici u kojoj je fudbaler Bajerna Leroj Sane dobio crveni karton.

"Pretpostavio sam da će se to dogoditi, to sam rekao Leroju. Vidjeli smo da nije zadovoljan i da neće moći da se uzdrži ako ga isprovociraju", rekao je Tuhel i pozvao igrače da ostanu mirni, koncentrisani i da se otarase negativnih osjećanja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније