Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ RTS ]

19. 11. 2023. 17:27 >> 17:27
3

NAKON PLASMANA NA EP

Stojković: Veliki dan za srpski fudbal

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi izjavio je večeras u Leskovcu da su "orlovi" zasluženo izborili plasman na Evropsko prvenstvo, koje će biti održano u Njemačkoj.

Fudbalska reprezentacija Srbije plasirala se na EP, prvi put poslije 2000. godine, (kada je nastupala SR Jugoslavija), pošto je danas u Leskovcu u posljednjem kolu grupe G kvalifikacija za kontinentalni šampionat odigrala neriješeno sa Bugarskom 2:2.

Srbija je takmičenje u Grupi G završila na drugom mjestu sa 14 bodova, dok je Mađarska prva sa 18.

"Raduj se Srbijo. Ovo je veliki dan za srpski fudbal. Poslije toliko godina ćemo imati svoju ekipu na EP. Čestitam momcima koji su trčali, borili se i nijesu se predavali. I kada smo bili u rezultatskom minusu, vjerovali su da mogu do gola. Upozoravao sam da moramo biti jako oprezni", rekao je Stojković za RTS.

Dodao je da su ove utakmice na psihološkom planu teške.

"Nije to lako izdržati, ali momci su pokazali mentalitet koji treba da krasi jednu ekipu. Zasluženo idemo u Njemačku. Važno je da smo ciklus završili na najbolji mogući način. Ovo je poklon naciji, našoj državi. Poklon svima koji su nas podržavali i vjerovali u nas. Ovo je veliki dan za srpski fudbal" rekao je selektor Srbije.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније