Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ rtcg.me ]

19. 11. 2023. 16:54 >> 17:14
2

KVALIFIKACIJE

Srbija remizirala protiv Bugarske i osigurala plasman na EP

Reprezentacija Srbije odigrala je 2:2 protiv Bugarske u Leskovcu u posljednjem meču u kvalifikacijama. Time se plasirala na Evropsko prvenstvo, nakon 24 godine čekanja.

Izbaranici Dragana Stojkovića izborili su plasman na prvenstvo Evrope u Njemačkoj naredne godine, ali igrom protiv Bugarske nijesu oduševili. Daleko od toga. 

Od 17. minuta, Srbija je vodila 1:0 a strijelac je bio Veljković. Golom Ruseva u 59. minutu, Bugarska je izjednačila. No, golom Despodova u 69. minutu, bugarski tim stekao je prednost. 

Poništen je, zbog ofsajda, gol Dušana Vlahovića u 71. minutu. 

Golom Srđana Babića u 82. minutu, Srbija je došla do 2:2 i to će se ispostaviti kao konačan rezultat.  

Na poluvremenu, minimalnu prednost imala je domaća reprezentacija. 

Ovo su bili početni sastavi obje ekipe.

Srbija (3-4-2-1): V. Milinković-Savić - Milenković, Veljković, Babić - Živković, Lukić, Gudelj, Kostić - Tadić, Đuričić - Mitrović.

Bugarska (4-3-3): Naumov - Popov, Petkov, Atanasov, Turicov - Krastev, Krajev, Grujev - Despodov, Minčev, Kolev

Na stadionu "Dubočica" bili su predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsjednik UEFA Aleksandar Čeferin, predsjednik FSS Branislav Nedimović, generalni sekretar FSS Jovan Šurbatović...

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније