Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

18. 11. 2023. 17:34 >> 17:38

PRED DUEL SA MAĐARSKOM

Savić: Želja i motiv su tu, nadamo se do kraja

Fudbalska reprezentacija Crne Gore igraće sjutra u Budimpešti sa Mađarskom utakmicu posljednjeg kola G grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Na zvaničnoj pres konferenciji u Budimpešti govorio je Stefan Savić koji je propsutio meč sa Litvanijom.

“Šteta što je Bugarska primila gol u poslednoj sekundi, imali bi smo šansu ali šta je tu je. Pozitivno je što je ekipa izašla ozbiljno i odigrala jednu od boljih utakmica u kvalifikacijama, zadovoljan sam kako je to izgledalo“, rekao je Savić.

Naši fudbaleri ne drže sudbinu u svojim rukama kada je u pitanju plasman na Evropsko prvenstvo. Zavise od Bugarske, odnosno, pored pobjede biće im potrebno i da Bugarska savlada Srbiju u Leskovcu.

“Dok god šanse postoje treba se nadati. Fudbal je čudna igra i da nemamo šansi dali bismo sve od sebe jer se motiv i želja ne dovode u pitanje kada se igra za nacionalni tim“, jasan je Savić.

Puškaš arena je rasprodata za dva sata. Crnogorce čeka paklena atmosfera, ali Hrabri sokoli se ne plaše.

“Većina naših fudbalera je navikla da igra u ovakvom ambijentu, mislim da nam to nece predstavljati problem“.

Mađarska se već kvalifikovala za Evropsko prvenstvo. Pitanje je da li će to olakšati posao našim momcima.

“Može biti mač sa dvije oštrice, nekada ekipe u takvom stanju uđu opuštenije, nekad ta rastrećenost može biti prednost. Mi međutim gledamo samo sebe, kako da damo svoj maksimu i ubiljelježimo pobjedu. Sa velikim očekivanjima čekamo utakmicu“.

Najbolji crnogorski fudbaleri nikada nisu izgubili od Mađarske.

“Nisam znao taj podatak, svaka utakmica priča za sebe, ne trba gledati unazad, radi se o odličnoj reprezentaciji, kvalifikovali su se prije poslednjeg kola što dovoljno govori o njihovoj snazi. Vidjećemo da li će za njih to biti olakšavajuća okolnost. Sigurno će uraditi sve da pred svojim navijačima proslave plasman na Evropsko prvenstvo, ali ćemo mi uraditi sve da im pokvarimo slavlje“, zaključio je Savić.

Prvi međusobni duel u Podgorici završen je bez golova, 0:0.

Mađarska, koja je remijem u Sofiji obezbijedila plasman na šampionat, bez poraza je u kvalifikacijama. Ostvarila je četiri pobjede i tri remija.

Nije izgubila utakmicu još od 26. septembra 2022 i poraza od Italije, a odigrala je, računajući prijateljske, 11 mečeva.

Izabranici selektora Miodraga Radulovića dva puta slavili su protiv Bugarske i jednom u duelu sa Litvanijom, sa kojom su i remizirali, dok su poraženi u duelima sa Srbijom.

Duel na stadionu Ferenc Puškaš počeće u 15 sati.

U isto vrijeme u Leskovcu sastaće se Srbija i Bugarska.

U ovom kolu slobodna je Litvanija.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније