Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ rtcg.me ]

10. 11. 2023. 19:35 >> 19:37

NVO FUDBALSKA CG

"Promjene u FSCG jedini spas za crnogorski fudbal"

Nevladina organizacija Fudbalska Crna Gora obraća se cjelokupnoj sportskoj i društvenoj fudbalskoj javnosti sa željom da dođe do reakcije nadležnih državnih organa kojom bi se raspustio, kako su rekli, nelegitimni FSCG i a bio smijenjen svepitajući čelnik ove organizacije.

"Tražimo i zahtijevamo, jer ova individua ne samo što je uništila crnogorski fudbal, već je duboko podijelio i onako malo fudbalskih klubova u Crnoj Gori! Smjena ove individue je jedini spas za crnogorski fudbal. Fudbalska Crna Gora, organizacija u kojoj se nalaze skoro svi bivši asovi ovog sporta i fudbalski radnici, potpuno je ogorčena kuda ide naš najpopularniji sport, i diže glas razume da se svi klubovi saberu, ujedine i traže izlaz iz ovog mraka! Prije svih, naši najtrofejniji i najveći klubovi“, navode iz ove NVO. 

Napominju da je Fudbalski savez na čelu sa predsjednikom oštetio FK "Budućnost“ na početku sezone za stotine hiljada eura, koje bi klub dobio (i sačuvao iste) da je bio domaćin pretkvalifikacija za Ligu šampiona, a da je bio domaćin, možda bi otišlo i dalje…

"U kojoj to zemlji je normalno da predsjednik Saveza drži bukvicu sudijama koga treba da oštete, a koga ne, u kojoj zemlji ima klubovi koji gube po deset ili čak 20 golova skoro svake nedjelje, klubovi koji nemaju ni terene ni osnovne uslove za takmičenje i koji služe samo da dignu ruku kada ova individua traži? Izbori u regionima su postali toliko važni (za ove čelnike FSCG) da bukvalno predstavljaju borbu na život i smrt. Ko zna zašto i ko zna odakle funkcionerima Saveza tolika imovina. Dakle, jasno je šta je u pitanju. Rad FSCG se svodi na to da je to samo interesna reprezentacija, a sve ostale kategorije su improvizacija“, istakli su iz ove NVO u saopštenju.

Fudbalska Crne Gore je, kako dodaju, srećna što nije u društvu ovih klubova koji podržavaju rad Saveza i Juda, koji su njihovi vlasnici (ne svi), ali kažu da neće odustati od svojih zahtjeva, već oni žele da spasu fudbala u Crnoj Gori i razvoj ovog sporta.

"Stavljamo do znanja pojedinim novinarima i (d)novinarima da smo svi u životu ostvareni ljudi, da se ne borimo za fotelje, novac i privilegije da nas ne prozivaju bez razloga. Od kada postoji Savez, nijesmo smjeli da imamo bilo kakav kontakt sa Savezom, izgubili smo mnogo asova i trenera (Ćerić, Miročevići, Vujović, Ljumović, Kurgaš, Nenezić, Vujadinović, Batrović, Drašković, Bakrač, Vlahović, itd.) koji svojim znanjem i iskustvom mogu pomoći da naprave neke nove asove, a opet se ponavlja ista greška, ne daje se šansa najtalentovanijim trenerima (Petrović, Đoković, Nedović, Savović itd.)", rekli su iz NVO Fudbalska Crna Gora.

Fudbalska Crna Gora je, kako dodaju, i te kako sposobna da promijeni sve iz korijena, i da zajedno sa mladim i perspektivnim funkcionerima, prije svega "Budućnosti“ i "Sutjeske“ i svih ostalih klubova, pruži ruku zajedništva da se svi okupimo i vidimo kako izaći iz ovog ćorsokaka, jer samo uz pomoć svih klubova koji su za razvoj ovog sporta možemo vratiti staru slavu našem fudbalu. 

"Pozivamo sve iskrene bivše fudbalske asove, fudbalere, trenere, sudije, futsalere, fudbalske radnike i sve kojima je boljitak fudbala u srcu da priđu Fudbalskoj Crnoj Gori i da svim sredstvima pomognu oporavak ovog sporta u narednom periodu", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније