Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

С.В. [ Beta ]

15. 10. 2023. 15:09 >> 15:09

UGOVOR DO 2027.

Kleman novi trener Rendžersa

Škotski fudbalski klub Rendžers imenovao je danas Filipa Klemana za novog trenera.

Kako je saopšteno, 49-godišnji belgijski trener potpisao je ugovor na tri i po godine i ostaće na Ajbroksu do 2027. On će se u ponedjeljak sastati sa ekipom i početi pripreme za utakmicu protiv Hibernijana, na Ajbroksu u subotu, navodi se na klupskom sajtu.

"Čast mi je što sam imenovan za trenera Rendžersa, zahvalan sam upravi na ovoj prilici. Izuzetno sam uzbuđen prilikom da ostvarim uspjeh u jednom od najpoznatijih evropskih klubova, u četiri takmičenja koja nas čekaju ove sezone i dalje", rekao je Kleman.

On je na klupi zamijenio Majkla Bila koji je prije dvije nedjelje otpušten poslije samo 10 mjeseci, nakon trećeg poraza u sedam utakmica u škotskom prvenstvu.

Kleman je od 2017. do 2022. godine u Belgiji imao uspješnu trenersku karijeru gdje je osvojio tri uzastopne šampionske titule, jednu sa Genkom, a zatim dvije sa Brižom. Poslije toga je od januara 2022. do juna 2023. godine radio u Monaku.

Igrao je za Beršot, Genk, Koventri, Briž i Beršot. Za reprezentaciju Belgije odigrao je 38 utakmica i postigao gol.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније