Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Н.Р.

02. 10. 2023. 10:39 >> 11:03

GREŠKA SUDIJA

Nakon skandala u Londonu, Hauard Veb pod pritiskom

Velika prašina podigla se u Engleskoj nakon završetka utakmice između Totenhema i Liverpula.

I niko ne priča o trijumfu ekipe Angea Postekoglua jer, pitanje je da li bi do nje uopšte došli da arbitri na čelu sa Sajmonom Kuperom nisu skandalozno oštetili Liverpul.

Preplitala su se saopštenja, analize na striming platformama, mediji su se obrušili na Sudijsku organizaciju koja je juče skinula dvojicu arbitara koji su bili predodređeni da se nađu u VAR sobi za posljednja dva meča ovog kola Premijer lige.

Liverpul će nastojati ka tome da se situacija drastično promijeni jer nisu po prvi put oštećeni ove sezone. Poznato je da se dolaska Jirgena Klopa na klupu, tim sa "Enfilda" nalazi u samom vrhu po fer-pleju, a ove sezone imaju već četiri crvena kartona. Prvi je dobio Aleksis Mekalister i on je poništen nakon uložene žalbe jer nije bilo elemenata za isključenje. Crveni karton Virdžila van Dajka protiv Njukasla je takođe bio sporan, a onda su se desile i dvije diskutabilne situacije protiv Totenhema. Uz poništen čist pogodak, pride.

Klub sa "Enfilda" je brzo došao do saznanja da su sudije Deren Ingland i Den Kuk, upravo one kojima je u nedjelju javljeno da u nedjelju i ponedjeljak ne doalze na posao, bili u Ujedinjenim Arapskim Emiratima u četvrtak kako bi sudili meč Šardže i Al Aina.

Čelnici takmičenja sa Bliskog istoka žele da privole engleske sudije u svoju ligu, ali poslije skandala u Londonu čitava priča je dodatno zamršena. Sada je pod pritiskom prvi čovjek Sudijske organizacije, čuveni Hauard Veb, jer ligu UAE vodi niko drugi do grupacija ljudi koja je na čelu Mančester sitija.

Naravno, svi oni koji su odlazili da sude u UAE morali su da dobiju dopuštenje Fudbalske asocijacije Engleske, no nakon svih dešavanja i sve većih grešaka uprkos VAR tehnologiji, moglo bi da dođe do značajnih promjena u Premijer ligi kada je riječ o sudijama. Nekolicina klubova je takođe pokrenula inicijativu da se uspostavi poluautomatski ofsajd, onaj koji smo viđali na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније