Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Н. Шофранац

28. 09. 2023. 09:04 >> 09:04

VEĆ VIĐENO

Sasuolo nastavlja da propovijeda fudbal

U svemu što je raspjevani Sasuolo napravio na San Siru treba podvući da će Dionizi i ove sezone s ovom ekipom da pravi šou. Pričalo se puno o silini Intera koji ruši sve pred sobom, ako je Sosijedad presingom i ritmom pokazao kako se stavljaju na muke, Sasuolo je to uradio na svoj način - tehnikom.

Kontrola lopte, dominacija u duelima 1 na 1, šanse kao na traci. Sve se vrtjelo oko čarobnjaka Berardija koji već deceniju dominira, ali sad i na drugom krilu jedan igrač razara 1 na 1, a to je Lorijente. Uz Mateusa Enrikea koji igra zadnjeg veznog, a svugdje bi igrao desetku i Rumuna Boloku kojeg su odmah uklopili u sistem umjesto Maksima Lopeza, i igrači poput Toljana i Bajramija su stalno u zoni šuta i šanse.

U špicu sada blista Pinamonti kao nedavno Skamaka, ali uvijek spreman i džoker Defrel koji je izludio Juventus, kao i Španac Kastiljeho, a sve lopte je pokupio Perdersen. Kad se pogleda šta je promašio Erlić, u više navrata i Lorijente, vicešapion Evrope bio je na neviđenim mukama, čak i nakon vođstva.

Tabela ih opet daje u sredini, pa do prije neki dan su bili pri dnu, čak taj poraz od novajlije Frozinonea gdje su vodili 0:2 a izgubili 4:2 od bivšeg maga Di Franćeska je zabrinuo, a onda pregaze Juve i Inter i sve je pjesma. Samo ih je Di Franćesko i zaista uveo u Evropu 2016, tada su u plej ofu ubjedljivo dobili Zvezdu dva puta, u grupi pregazili Bilbao 3:0. Ostalo je zabava za sredinu, istina i prije dvije godine im je falio samo jedan gol da uđu ispred Rome, koja je potom i osvojila tu LK. U ovih 10 godina u Seriji A pobijedili su 9 puta Inter, 7 puta Milan, i 4 puta Juventus.

Sve je počelo januara 2014, kad su pobijedili Milan 4:3 sa 4 gola Berardija i te noći Alegri dobio otkaz. Dakle, 20 pobjeda protiv velike trojke i koliko još sjajnih partija. Milan ih je nakon početnih poraza uhvatio dobijati, i pogotovo na strani, tamo je osvojio i Skudeto, ali posljednja tri meča na San Siru s njima je izgubio, 1:2, pa čak u godini Skudeta 1:3, i prošle 2:5! Prije toga, na 120. rođendan 0:0 u ludom meču kad su svi hvatali Bogu, a jedna pobjeda 4:3 nakon 1:3, uvijek ludilo. Inter su uništavali u periodu 2015-18, u 8 meceva čak 7 pobjeda, to nema niko!

Dobijali ga na sve načine, u režimu korone isto šou 3:3 na San Siru, sinoć su ih dobili, u maju izgubili na San Siru 4:2 ali u tipičnom meču gdje su oni držali loptu i ređali šanse, a prije toga u februaru 2022 pregazili Inter 0:2 i puno pomogli Milanu da uzme titulu. Bilo je to prije samo godinu i po, bilo je 0:2 a trebalo 2:6, u tom meču Inter nije mogao da pohvata uz Berardija jednog igrača -Traorea. Iz postave koja je tada igrala Traore je sad u Bornmutu, Raspadori u Napoliju, Skamaka u Atalanti, a već bio u Vest Hemu, Fratezi baš u Interu, Maksim López u Fiorentini, Kirikeš u Steaui, Muldur u Feneru, Kirjakopulos u Monci, Ajhan u Frozinoneu, ostali su samo vječni Berardi i golman Konsilji!

A prošlo samo godinu i po. Koliko je igrača stvoreno tamo, uz Bogu na San Siru je plesao uvijek i Dankan, a u jednoj pobjedi nad Interom 1:2 prije 6 godina oba gola dao je Jemelo, koji je sad zaboravljen u Katanzaru. I treneri znaju da tu dolaze da prave fudbal, ne samo Di Franćesko, De Zerbi koji je sad hit Evrope ili Dionizi, već i davno kad su bili u trećoj ligi vodili su ih Pjoli i Alegri, danas čuveni. Kakve lekcije svima daje ovaj klub otkad ga je preuzeo kralj hemije i biciklizma Đorđo Skvinci.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније