Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Л.В.

18. 08. 2023. 12:11 >> 12:11

PRVI ČOVJEK FIFE

Infantino: Na SP u ženskom fudbalu ostvaren prihod veći od 570 miliona dolara

Predsednik Međunarodne fudbalske federacije (Fifa) Đani Infantino rekao je danas da je na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u ženskom fudbalu ostvaren prihod veći od 570 miliona dolara, kao i da odbacuje predloge da se nagradni fond izjednači sa onim na Svjetskom prvenstvu za muškarce.

"Više od pola milijarde. Nema puno takmičenja, čak ni u muškom fudbalu, koja bilježe više od pola milijarde", rekao je Infantino.

Infantino je dodao da zahtjevi za jednakim novčanim nagradama "neće ništa riješiti".

Nagradni fond za žensko fudbalsko Svjetsko prvenstvo iznosi 110 miliona dolara, dok su nagrade za fudbalere 440 miliona dolara.

Prvi čovjek Fife pozvao je televizijske kuće i sponzore da "plate poštenu cijenu" za ženski fudbal - "u svim zemljama, u svim ligama i za sva takmičenja".

Ovogodišnje Svjetsko prvenstvo u ženskom fudbalu održava se u Australiji i na Novom Zelandu.

Sjutra se u Brizbejnu u borbi za treće mjesto sastaju Švedska i Australija (10.00), dok se finale između Španije i Engleske igra u nedjelju u Sidneju od 12.00.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније