Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Л.В.

04. 08. 2023. 10:27 >> 11:51

SAVJETNIK ZA SPORTSKA PITANjA

Ćulafić: Svih sedam igrača došlo u Sutjesku aminovanjem Brnovića

Nakon nove blamaže crnogorskog klupskog fudbala, ovoga puta u režiji Sutjeske kojoj je malo bilo 2:0 iz prvog meča protiv ekipe Santa Koloma iz Andore, već su na gostovanju poraženi sa 3:0, oglasio se savjetnik za sportska pitanja i transfere Igor Ćulafić.

On je na svom Fejsbuk profilu kazao da je o svim pojačanjima kluba kraj Bistrice u ljetnjem prelaznom roku pregovarao šef stručnog štaba Nenad Brnović.

"U prethodna dva mjeseca, koliko obavljam funkciju savjetnika za transfere, u FK Sutjeska je došlo sedam igrača i svi, bez izuzetka, isključivo u konsultacijama i "aminovanjem" od strane Nenada Brnovića, šefa stručnog štaba. U najveći dio pregovora sa igračima bio je direktno uključen i sam Brnović".

Pomenuo je i probleme sa angažovanjem napadača, kao i situaciju sa dvojcom neimenovanih, koji su po njegovim riječima koristili nikšićki klub da bi sebi "podigili cijenu".

"Istina je da, do nedavnog dolaska Mirosavljeva, nijesmo uspjeli angažovati igrača na poziciji napadača, iako smo, zajedno sa stručnim štabom, učestvovali u pregovorima i formirali najbolju moguću ponudu za dva igrača. Ispostavilo se da su menadžerske agencije isključivo "tvrdile pazar" iskoristivši zvanične ponude FK Sutjeska za podizanje cijene tih igrača na tržištu, u nekim drugim pregovorima. Neću pominjati imena igrača niti cifre do kojih smo išli, ali preko tih vrijednosti nismo mogli - jednostavno, zavlačiti ruku u kasu koja se ponajviše puni novcem poreskih obveznika grada Nikšića, po mom sudu bilo je nepošteno".

O odlascima iz kluba koji je osvojio i nacionalni Kup prošle sezone, Ćulafić kaže da se radilo većini o igračima kojima je istekao ugovor, a koji su tražili značajno povećanje plata.

"FK Sutjesku su u ljetnjem prelaznom roku napustila sedmorica igrača. Šestorici su ugovori istekli, neki od njih su za produžetak saradnje tražili značajno povećanje plate što klub, s obzirom na smanjeni budžet, nije mogao da prihvati (o imenima igrača neću). Jedan igrač je saopštio meni da ima ponudu iz inostranstva koja mu, maltene rješava životno pitanje te uputio molbu da ode. Obećanje koje sam mu dao, ispunio sam zajedno sa ljudima iz uprave kluba. Pomogli smo čovjeku".

Osvrnuo se i na podatak da je dosta prvotimaca i dalje tu.

"U odnosu na prošlosezonsku ekipu, a bez obzira na činjenicu o broju odlazaka, ove sezone u sastavu su prvotimci: Giljen, Grivić, Babić, Krstović, Matanović, Vuković, Striković i Živković. Dakle, njih osam što upućuje na zaključak da ekipa i nije toliko promijenjena. Igračima, stručnom štabu i svim zaposlenim u klubu, isplaćene su sve plate. Igračima i stručnom štabu i sve premije koje im pripadaju".

Pomenuo je i politiku kluba u vezi sa ulaganjem u mlađe fudbalere.

"Najvažnije u cijeloj priči za mene jeste to što se u ovom sastavu FK Sutjeska nalazi čak 13 igrača iz Nikšića od kojih su čak desetorica mlađi od 22 godine. Vrlo sam ponosan na ovaj podatak jer sam mišljenja da šansu treba dati mladim domaćim igračima u koje imam ogromno povjerenje. Na ličnu inicijativu, FK Sutjeska je potpisao dva stipendijska ugovora i to sa Danilom Ćetkovićem i Igorom Jokanovićem, dečacima iz svoje fudbalske škole. Siguran sam da obojica predstavljaju ogroman potencijal u šta će se vrlo brzo uvjeriti fudbalska javnost u Crnoj Gori".

Na kraju, rekao je da se ni on, niti jedan član uprave nije miješao u odluke stručnog štaba, a kaže da nije prihodovao novac od transfera nekog fudbalera.

"Od nijednog transfera, dolaska ili odlaska, potpisnik ovih redova nije prihodovao niti jedan cent. Potpisnik ovih redova na startu svog angažmana, osim mjesečne nadoknade, odrekao se svih privilegija i premija koje mu klupskim pravilnikom pripadaju, a u korist igrača i stručnog štaba. Nikada se, po pitanju tretmana bilo kog igrača, potpisnik ovih redova kao ni bilo koji član uprave, nije miješao u odluke stručnog štaba", kaže Ćulafić. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније