Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Л.К. [ Beta ]

01. 08. 2023. 14:00 >> 14:02

BRAZILSKA FUDBALERKA

Marta: Pomogle smo jednakosti između muškog i ženskog fudbala

Brazilska reprezentativka Marta rekla je danas da su ona i njene fudbalske savremenice pomogle da se ženski fudbal izjednači sa muškim.

"Kada sam počela da igram fudbal, nisam imala ženskog idola. Niste prikazivali nijednu utakmicu ženskog fudbala, kako sam mogla da vidim ostale igrače? Niko nije znao ko je Marta 2003. godine, a 20 godina kasnije, postale smo primjer mnogim ženama širom svijeta. Mi smo otvorile vrata jednakosti", rekla je Marta na konferenciji za novinare u Melburnu.

Svjetsko prvenstvo održava se u Australiji i na Novom Zelandu. Brazil je turnir počeo pobjedom protiv Paname 4:0, a onda je uslijedio poraz od Francuske 1:2.

Brazil se suočava sa eliminacijom iz takmičenja već u grupnoj fazi, uoči utakmice trećeg kola protiv Jamajke, u srijedu od 12 časova protiv Jamajke.

"Moramo da se držimo zajedno. Mnogo puta je komunikacija u teškim trenucima ono što pravi razliku. Mislim da će to biti moja uloga na terenu i van njega", navela je Marta.

Posljednji put Brazil je prije nokaut faze ispao sa Svjteskog prvenstva 1995. godine. Najbolji rezultat te selekcije je osvojeno treće mjesto 1999. godine. Marta je debitovala na turniru 2003. i rekorderka je po broju golova koje je postigao bilo koji igrač na muškom ili ženskom turniru sa 17 godina.

"Ništa me neće spriječiti da izađem sjutra na teren i dam sve od sebe. Mogu li da igram 90 minuta? Mučiću se, ali ću se boriti da odigram 90 minuta. Spremna sam", rekla je Marta.

Marta je uoči početka takmičenja, rekla da će joj ovogodišnje Svjetsko prvenstvo biti posljednje u karijeri. Do sada je igrala na šest svjetskih prvenstava.

Prodato je više od 1,6 miliona karata za ovogodišnje Svjetsko prvenstvo, na kome učestvuju 32 reprezentacije, od kojih osam debituje.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније