Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

В.Г.

19. 07. 2023. 21:15 >> 21:15

ŽELE DA SMANjE MOGUĆNOST POVREDA

MLS liga štiti Mesija: Klubovi moraju da promijene vještačke podloge

Izvršni direktor MLS lige, Don Garber, spreman je da izvrši ključne promjene, uključujući dodavanje prirodne trave, kako bi se prilagodio dolasku Lionela Mesija.

Argentinac je veći dio karijere u Barseloni i PSŽ-u igrao na prirodnoj travi. Međutim, u MLS ligi, pet klubova koristi potpuno vještačku podlogu. To su Sijetl, Portland, Atlanta, Nju Ingland i Šarlot. Još četiri koriste vrstu hibridne trave koja ima ojačano korijenje sintetičkim vlaknima.

Mesijev novi klub, Inter Majami, za razliku od ovih klubova, koristi prirodnu podlgogu.

To bi se, međutim, moglo promijeniti, kaže izvršni direktor lige, Don Garber.

"MLS promoviše mnogo međunarodnih utakmica i uspjeli smo da unesemo prirodnu travu na te stadione, ali to nikada nijesmo radili za utakmice MLS lige. Moja očekivanja su da će to i desiti, ali mora da se uradi mnogo da se sve to shvati", rekao je Garber.

Vještačka podloga je dugogodišlji problem MLS lige. Iako je lakše održavati, postoji veliki rizik od povreda igrača. Studija iz 2019. pokazala je da se povrede mnogo češće događaju na vještačkoj, nego na prirodnoj travi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније