Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

И.Ш. [ Beta ]

09. 06. 2023. 11:19   >>  12:10

SJUTRA PROTIV SITIJA

Interov put do finala Lige šampiona

Fudbalski klub Inter igraće sjutra u Istanbulu protiv Mančester sitija svoje peto finale Lige šampiona.

Trostruki šampion Evrope će se nadmetati za svoj prvi trofej otkako je osvojio "triplu" krunu u Seriji A, Kupu Italije i Ligi šampiona pod vođstvom Žozea Morinja 2010. godine.

Za sadašnjeg trenera Simonea Inzagija ovo je prvo finale Lige šampiona, kao i za sve njegove igrače.

Malo ko je mogao da zamisli da će Inter biti u ovoj poziciji kada je obavljen žrijeb prošlog avgusta.

Međutim, Inter je prošao dalje iz teške grupe u kojoj su bili evropski velikani Bajern iz Minhena i Barselona, a na putu do finala eliminisao je Porto, Benfiku i gradskog rivala Milan.

Grupna faza

Čim je obavljen žrijeb, Interova grupa je nazvana "grupom smrti". Bajern, Barselona i Inter imali su zajedno 14 titula. Češki tim Viktorija Plzenj kompletirao je kvartet.

Budućnost Intera u Ligi šampiona izgledala je mračno kada je u prvom meču kod kuće izgubio od Bajerna sa 2:0. Takođe je i način na koji je izgubio učinio da prolaz dalje izgleda malo vjerovatno jer je postojao jasan jaz između dva tima. Inter bi izgubio i ubjedljivije da nije bilo golmana Andrea Onane.

Inter je takođe izgubio istim rezultatom u Njemačkoj, ali je do tada već obijezbedio mjesto u osmini finala. Kontroverzna pobjeda kod kuće nad Barselonom donijela mu je prednost u onome što je najavljeno kao takmičenje za drugo mjesto - pošto se Bajern odvojio - i "neroazuri" su to konsolidovali remijem 3:3 u Španiji.

Osmina finala

Inter je pobijedio Porto ukupnim rezultatom 1:0 i plasirao se u četvrtfinale prvi put otkako je eliminisan u toj fazi takmičenja 2011. godine kao branilac titule. Kasni gol Romelua Lukakua u prvoj utakmici bili su dovoljni da Inter možda i spasi Inzagijev posao. U vrijeme kada je Inter otputovao u Porto u martu, već je bio van trke za titulu u Seriji A pošto je imao 18 bodova zaostatka za Napolijem.

Pritisak je bio na Inzagiju. Inter se dobro branio u Portugalu, ali je Porto mogao da odvede meč u produžetke poslije dramatične završnice. U samom finišu utakmice, igrači Porta su u razmaku od jednog minuta dva puta pogodili okvir Interovog gola.

Četvrtfinale

Inter i Inzagi su bili pod još većim pritiskom uoči drugog portugalskog testa. Inter je bio bez pobjede više od mesec dana kada je krenuo u goste Benfiki, ali je taj niz od šest mečeva bez trijumfa prekinuo pobjedom od 2:0 zahvaljujući udarcu glavom Nikole Barela i penalu Lukakua. Inter je izazvao dodatne kritike pošto je tada izgubio kod kuće od Monce u Seriji A, ali je remizirao 3:3 sa Benfikom na San Siru i prošao dalje ukupnim rezultatom 5:3.

Polufinale

Činilo se da sve ide kako treba za Inter u pripremi za polufinale protiv gradskog rivala Milana. Igrači su se vratili nakon povreda, dok su drugi koji su imali slabiji učinak počeli da podižu formu - posebno Lukaku.

Inter je pobijedio Milan sa 2:0 u prvoj utakmici golovima Edina Džeka u osmom i Henriha Mhitarjana u 11. minutu. Martines je postigao jedini gol u pobjedi od 1:0 u revanšu. Te pobjede uslijedile su usred impresivne serije u kojoj je Inter završio sezonu sa 11 pobjeda u poslednjih 12 mečeva - uoči posljednjeg i najvažnijeg meča u sezoni u subotu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније