Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

В.Г. [ Beta ]

08. 06. 2023. 20:33 >> 20:33

OČARANI ARGENTINCEM

Mesi dobio mural u Tirani, navijači oduševljeni

Jedna strana doma za studente medicine u centru Tirane prekrivena je muralom na kojem je argentinski fudbaler Lionel Mesi, prenio je danas Asošiejtid pres.

Argentinski slikar Maksimilijano Banjasko učestvuje na MuralFestu u Tirani i odlučio je da naslika svog idola Mesija.

Mural veličine 25 puta 10 metara sa nasmijanim Mesijem, u dresu argentinske reprezentacije sa brojem 10, pokriva dio zgrade na raskrsnici u blizini glavnih bolnica u glavnom gradu Albanije.

"Za mene je izvor ponosa... što je moj rad postao poznat po slikanju naših idola", rekao je 41-godišnji Banjasko za AP.

Banjasko je, takođe, naslikao i mural Dijega Maradone u Napulju, kao i u Majamiju i drugim mjestima.

Dva dana nakon što je Argentina osvojila Svjetsko prvenstvo u Kataru prošle godine, Banjasko je u Buenos Ajresu naslikao mural Mesija kako podiže trofej.

"Mesi je najbolji igrač na svijetu u ovom trenutku. Danas svijet navija za Argentinu zbog Mesija", rekao je Banjasko o Mesiju koji je odlučio da karijeru nastavi u Interu iz Majamija.

Helidon Haliti, slikar koji je glavni organizator MuralFesta, rekao je da je Banjasko ponudio druge radove za konkurs. Na pitanje ko je njegov heroj, što je bila glavna tema ovogodišnjeg MuralFesta, odmah je odgovorio - Mesi.

"Taj mural će obilježiti veoma interesantan trenutak jer je on (Mesi) prošle godine bio pobjednik Svjetskog prvenstva, a sada će nas učiniti pobjednicima. Siguran sam u to", rekao je Haliti.

Tirana je Evropski grad sporta 2023. godine i u tom gradu se održavaju i planiraju brojne kontinentalne sportske aktivnosti.

Albanci vrlo dobro znaju ko je Mesi.

"Mesi to zaslužuje kao igrač i mi, Albanci, takođe zaslužujemo da uživamo u toj ličnosti svjetske klase", rekao je 61-godišnji Arben Stafa.

Baškim Tufa, 71-godišnji sportski analitičar, srećan je što je bio u pravu kada je 2005. godine predvidio da će svijet imati novu zvijezdu u Mesiju kada je prvi put zaigrao za Barselonu. Mesi je od tada neprekidno bio dio njegovih tekstova.

Pobjeda na Svjetskom prvenstvu prošle godine bila je "šlag na torti", rekao je Tufa, dodajući da su Albanci prije nekoliko godina "proždirali" primjerke sportskih novina koje su pisale da bi Mesi mogao da dođe u njihovu zemlju.

"Sada imaju mogućnost da ga viđaju svaki dan, što je posebno zadovoljstvo za Albance koji su strastveni kada je u pitanju fudbalska ljepota čija je Mesi personifikacija", rekao je Tufa.

Osim što je bio ljut na kišne dane, Banjasko je uživao u susretima i razgovorima sa lokalnim Albancima noseći ili pokazujući Mesijev dres.

"Argentinci su srećni što su imali Maradonu i Mesija", rekao je Banjasko pokazujući tetovažu broja 10 na svojoj lijevoj podlaktici.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније