Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Л.В.

08. 06. 2023. 15:18 >> 15:25

SKUPIO SVE TROFEJE

Niko nikad kao Emerson: Italijan u pet godina osvojio sva UEFA takmičenja

Nakon što je sinoć u nevjerovatnoj završnici Vest Hem dobio Fiorentinu u finalu Lige konferencija, jedan fudbaler je imao poseban razlog za slavlje.

Riječ je o Emersonu Palmijeriju, lijevom beku "čekićara" i italijanskom reprezentativcu (naturalizovanom, budući da je po rođenju Brazilac), koji je sinoćnjim trijumfom svog tima uspio da zaokruži sva takmičenja pod okriljem UEFE, što nikom nikada prije nije pošlo za rukom.

Emersonu je za to bilo potrebno svega pet godina.

Prvo je 2019. godine kao član Čelsija slavio u UEFA Ligi Evrope, kada su "plavci" slavili u finalu protiv velikog gradskog rivala Arsenala.

Potom je 2020. godine osvojio Evropsko prvenstvo sa Italijom (tačnije kalendarske 2021. ali zbog pandemije je odloženo godinu dana).

Emerson je imao veliku ulogu u odmijenjivanju Leandra Spinacole koji se povrijedio na prvenstvu pa je propustio završnicu.

Prije EURA uspio je da sa Čelsijem osvoji i Ligu šampiona trijumfom u finalu protiv Mančester Sitija.

Nakon evropskog, Čelsi je pobjedio Viljareal i osvojio UEFA Superkup Evrope.

I sinoć je sa Vest Hemom osvojio Ligu Konferencija, čime je zaokružio svoje trofeje i ispisao istoriju.

Emerson je fudbalsku karijeru počeo u Santosu, odakle je jedne sezone otišao na pozajmicu u Palermo.

Tu je skrenuo pažnju na sebe pa ga je dovela Roma, odakle je potpisao za Čelsi.

U dresu londonskog tima igrao je sve do ove sezone (jedne godine bio pozajmljen Lionu), da bi od ove godine nosio dres "Čekićara".

Emerson je igrao za mlađe kategorije Brazila, a onda je 2017. godine iskoristio svoje pravo na italijansko državljanstvo, nakon što ga je na to nagovorio tadašnji selektor Italija Đanpjero Ventura (fudbaler inače ima italijanske korjene).

Za "Azure" je do sada odigrao 29 utakmica.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније