Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

В.Г.

05. 06. 2023. 18:23   >>  18:23

POSLIJE 24 GODINE

Emotivan oproštaj: Lahoz završio sudijsku karijeru

Iako je finiš sezone "rezervisan" za oproštaje velikih fudbalskih zvijezda poput Zlatana Ibrahimovića, Fabija Kvaljarele, Hoakina... od fudbala se oprostio i čuveni španski sudija Antonio Mateo Lahoz.

Utakmica između Majorke i Rajo Valjekana (3:0) u La Ligi bila je posljednja u 24 godine dugoj karijeri Lahoza.

Španac je poslije posljednjeg zvižduka počeo da plače, a igrači oba tima priredili su mu oproštajni špalir. Lahoz je zatim otišao u zagrljaj supruzi i deci, a dobio je aplauze čitavog stadiona.

Lahoz se smatra za jednog od najboljih svjetskih sudija, a od 2008. godine sudio je na utakmcama La Lige. FIFA značku nosi od 2011, a sudio je brojna velika takmičenja.

Dijelio je pravdu na meču finala Lige šampiona između Čelsija i Mančester Sitija 2021. godine, kao i duel na Mundijalu u Kataru, kad je u meču Argentine i Holandije pokazao čak 18 žutih kartona.

U penziju je otišao zbog starosne granice, pošto je napunio 46 godina, a La Liga će ga postaviti za jednog od glavnih VAR sudija.

Lahoz je imao mjesečnu platu od 12.500 evra, plus 4.200 za svaki odsuđeni meč.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније