Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Л.В. [ Beta ]

03. 06. 2023. 20:40   >>  20:42

NAKON OSVAJANjA FA KUPA

Gvardiola: Sada možemo da pričamo o triploj kruni

Trener fudbalera Mančester sitija Pep Gvardiola rekao je da je zadovoljan današnjim osvajanjem FA kupa pobjedom protiv Mančester junajteda i da se ekipa sada okreće Ligi šampiona, u pokušaju da ove sezone osvoji triplu-krunu.

"Sada možemo da pričamo o triploj kruni. Naravno i dalje moramo da osvojimo Ligu šampiona. Protiv Junajteda to je posebno za naš grad i naše navijače. Igrali smo zaista, zaista dobro. Zaista, zaista dobro, mnogo sam zadovoljan", rekao je Gvardiola za BBC.

Siti je odbranio šampionsku titulu u Premijer ligi, a danas je osvojio FA kup, pobjedom protiv gradskog rivala Junajteda 2:1, a dvostruki strijelac bio je Ilkaj Gundogan, koji je postigao oba gola iz voleja. On je prvi gol, prema podacima BBC, postigao poslije 12,91 sekunde, što je najbrži gol u istoriji finala FA kupa.

Pobjedonosni gol postigao je u 51. minutu, nakon što je Junajted izjednačio pogotkom Bruna Fernandeša iz jedanaesterca u 33.

"Igrali su tijesno jedan na jedan i nisam od njih očekivao da će tako usko da se brane. U drugom poluvremenu smo imali više prostora. Sjutra i prekosjutra ekipa će imati slobodne dane. Onda imamo tri ili četiri treninga da se pripremimo za Inter. Putovaćemo u četvrtak ujutro poslije treninga", rekao je Gvardiola.

Siti će 10. juna u Istanbulu igrati u finalu Lige šampiona protiv Intera.

"Ovo je važno bilo za nas. FA kup je toliko dobar. Ja sam navijač Barselone, ali voljeću ovaj klub do kraja života. Znam da smo danas dali našim navijačima dobar poklon da uživaju protiv komšija", naveo je Gvardiola.

On je rekao da je Gundogan imao odličnu sezonu i da se nada da će kapiten produžiti ugovor i ostati u klubu.

"Ima znanje, ali i mentalitet. Kada imate ove igrače koji igraju utakmice kao da su prijateljske, onda se dobro nose s pritiskom, kao da žele da se zabavljaju i onda postaju dobar, dobar tim. U suprotnom, to ne možete da uradite", naveo je Gvardiola.

Siti pokušava da izjednači dostignuće Mančester junajteda, koji je 1999. godine postao jedini engleski klub koji je osvojio Premijer ligu, FA kup i Ligu šampiona u istoj sezoni.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније