Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

В.Г.

01. 06. 2023. 09:53 >> 09:53

NAKON OSVAJANjA LIGE EVROPE

Mendilibar: Srećan sam, ovo je pobjeda za klub

Fudbaleri Sevilje sinoć su osvojili rekordnu sedmu titulu u Ligi Evrope, a trener kluba iz Andaluzije rekao je da je srećan što je pomogao klubu da dođe do trofeja.

Sevilja je sinoć bila bolja od Rome nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca. Odlučujući gol u penal seriji positago je Gonzalo Montijel, a Mendilibar je sa 62 godine postao najstariji trener koji je osvojio Ligu Evrope.

"Kada su poveli, mislili smo da će biti jako teško da postignemo gol i da se vratimo u utakmicu. Ipak, Izjednačenje je došlo brzo u drugom poluvremenu i dalo nam snagu da nastavimo da se borimo do kraja. Srećan sam što smo uspjeli. Pobijedili smo za klub, kome je bilo teško kada sam došao. Uradili smo nešto što je za dobro kluba", rekao je Mendilibar i dodao:

"Želim da se zahvalim navijačima što su došli ovdje i što su nam pružili veliku podršku. Ovo je i njihov trofej".

Španski stručnjak je rekao da su imali dosta sreće da slave nakon boljeg izvođenja penala.

"Kada budem išao na odmor znaću šta smo uradili. Loše smo počeli, oni su igrali komforno. A onda smo u drugom poluvremenu promijenili pristup i bilo je im je dosta teže. U produžecima se ništa nije dešavalo, ali smo imali sreće u penal seriji", zaključio je Mendilibar.

Sevilja je osvajanjem Lige Evrope stekla pravo nastupa u Ligi šampiona naredne sezone.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније