Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

В.Г.

30. 05. 2023. 21:19 >> 21:19

LIGA EVROPE

Murinjo pred Sevilju: Zaslužili smo finale, želimo da usrećimo naše navijače

Trener Rome Žoze Murinjo rekao je da je njegova ekipa zasluženo ušla u finale Lige Evrope, i da osvajanjem ovog takmičenja želi da usreći navijače.

Roma se sjutra sastaje sa Seviljom na "Puškaša Areni" u Budimpešti.

"Imali smo dug put do finala, drugačiji od našeg rivala koji je stigao iz Lige šampiona. Odigrali smo 14 utakmica i zaslužili smo da budemo ovdje", istakao je Murinjo.

Sevilja drži rekord, pošto je šest puta u svojoj istoriji osvajala Ligu Evrope, a nikada nije gubila u finalu. Sa druge strane ni Murinjo nikada nije gubio finala sa svojim timovima, međutim, on smatra da istorija ne igra nikakvu ulogu u ovakvim utakmicama.

"Ja kažem - istorija ne igra, moj kolega misli drugačije. On misli da je Sevilja favorit jer istorija to govori i ja to poštujem. Za njih je igranje finala Lige Evrope skoro normalna pojava, za nas je specijalan događaj. Za njihove navijače je putovanje na finala skoro isto kao i mečevi u Primeri, za naše je - istorijski. Sevilja ima 25 odličnih igrača, mnogo opcija, ali oni ne poznaju moje momke i ne poznaju moj tim. A, on umije da pobjeđuje", istako je Portugalac.

One je, takođe, rekao da je učinio sve što je do njega i saradnika, te da su igrači ti koji će odlučiti finale.

"Trener ne igra finale, već igrači na terenu. Zato sam i rekao mom stručnom štabu da je naš posao danas završen i sada momci prave svoju priču i pišu istoriju. Možda igrači Sevilje imaju više isksutva, ali moj tim je na okupu dvije godine. Sve će se riješiti na terenu, mi imamo naš cilj, naše snove".

"Specijalni" je pobjedom u finalu Lige konferencija postao prvi trener koji je osvojio sva tri evropska takmičenja. Pobjedom u sjutrašnjem finalu postao bi prvi trener koji je Ligu Evrope osvajao sa tri različita kluba. Prethodno je to učinio sa Portom 2003. i Mančester Junajtedom 2017. godine.

"Mogu li da postanem prvi trener koji je pobijedio na ovom takmičenju sa tri različita tima? Nije me briga. Radimo za navijače. U ovom trenutku svoje karijere razmišljam o sreći koju možemo da pružimo svim tim ljudima”, zaključio je Murinjo.

Duel između Rome i Sevilje počinje u 21 sat.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније