Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

С.В.

28. 05. 2023. 14:16   >>  15:10

FINALE KUPA

Brnović: Ne bježimo od uloge favorita; Dragićević: Možemo da igramo sa svima

Fudbaleri Sutjeske i Arsenala igraće sjutra veče pod Goricom za trofej u Kupu Crne Gore. Nikšićani žele da titulom u masovnijem takmičenju spasu sezonu, dok klub iz Tivta nakon izborenog plasmana u Evropu, sanja prvi pehar u klupskoj istoriji.

Sutjeska je prije četiri dana slavila protiv Arsenala u posljednjem ligaškom kolu.

Za razliku od tog duela Nikšićani će biti jači za Konrada i Krstovića.
Trener Sutjeske Nenad Brnović kazao je da njegova ekipa ne bježi od uloge favorita.

"Ne bježimo od očekivanja javnosti i naših navijača, favoriti smo u finalu. Imamo iskustvo osvajanja trofeja, kvalitet dokazan tokom sezone a motiva nam neće neodstajati. Ipak znamo da nećemo potcijeniti Arsenal, najpokretljivija su ekipa u ligi, odlično su vođeni sa klupe. Nema nepoznanica, znamo sve dobre i loše strane rivala a nadam se da će individualna klasa dva puta najboljeg igrača lige, Novice Erakovića, ili nekog od mojih igrača doći do izražaja. Silno su motivisani", kazao je Brnović.

Na drugoj strani, strateg Tivćana Radisav Dragićević ističe da je njegova ekipa ove sezone pokazala da može da igra sa svima.

"Za nas je finale Kupa najveća utakmica u istoriji kluba, i naravno da su očekivanja najveća moguća. Potrebno je, međutim, da pružimo maksimum a u ovoj sezoni smo nebrojeno puta dokazali i kvlitet i spremnost i znanje na iznenađenje i povratak iz minusa. Realno je da je Sutjeska favorit i po meni ima najbolji vezni red, ali smo uprkos tome, i podatku da će im napad predvoditi najbolji strijelac našeg prvenstva, Konrad, uspijevali da učinimo sve naše međusobne utakmkice neizvjesnim ", istakao je Dragićević.

Kapiten Arsenala Ćetko Manojlović istakao je da je sad najbolje vrijeme da prvi put u sezoni savladaju Sujtesku.

"Volimo da spustimo loptu, kombinujemo a to omogućava teren pod Goricom. NIsmo ove sezoe dobili Sutjesku u četiri utakmice, možda nam se posreći sjutra. Jeste sezona bila duga, ima i umora jer počeli smo baražom prije godinu ali bićemo spremni za najveću utakmicu ", kazao je Manojlović.

Golman Sutjeske Suad Ličina kazao je da je tim u dobroj formi, te da će stići do trofeja.

"Nama je jednako važno finale Kupa kao i titula, za koju smo znali da nam izniče i to smo arhivirali još pred posljednje kolo. Ali borili smo se do kraja, mada je bilo oscilacija koje su nas koštale titule. Sada smo, međutim, u seriji pobjeda, odličnom momentu i ne može biti iznenađenja, jer ih odlično poznajemo. I čestitamo im na igrama i sjajnom rezultatu u debitantskoj sezoni. Čvrsta su ekipa, fizički jaki i taktički dobro postavljeni i zato je potrebno da damo maksimum, ali i da što više naših navijača, ljudi koji vole Sutjesku dođu i podrže nas ", kazao je Ličina.

Fudbalski savez je obavijestio da će ulaznice biti besplatne i da će ih na ulazima gradskog stadiona dijeliti predstavnici zaštitarske službe.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније