Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Л.В.

25. 05. 2023. 23:34 >> 23:35

PREMIJER LIGA

Junajted preslišao Čelsi i čekirao vizu za Ligu šampiona iduće sezone

Fudbaleri Mančester junajteda savladali su večeras Čelsi na Old trafordu sa 4:1 u odloženom meču 32. kola Premijer lige.

Tako su "Crveni đavoli" uoči posljednjeg kola sigurni putnici u Ligu šampiona naredne sezone.

Utakmica koja je ne tako davno važila za derbi, sada je bila samo na papiru.

Čelsi jeste potrošio 600 miliona eura u prelaznom roku, ali način na koji igraju, i kako su generalno koncepirani na terenu su za duboku analizu, i svega pukom srećom mogu da se zahvale što su primili "samo" četiri gola.

Igrao se šesti minut, kada je Kristijan Eriksen pokazao svoje sjajne atribute kada je u pitanju vizija i centaršut, a na njegovu loptu glavom je reagovao Kazemiro i Junajted je poveo sa 1:0.

Peh za ekipu Erika Ten Haga se desio dvadesetak minuta kasnije kada se brazilski fudbaler Entoni požalio na povredu, i na noslima napustio teren.

Zbog prekida produženo je bilo poluvrijeme na šest minuta, a to su i iskoristili fudbaleri Junajteda da mirnije odu na poluvrijeme.

Ovoga puta Kazemiro je bio incijator akcije sa odličnim pasom na desni bok, gdje se nalazi Džejdon Sančo.

Engleski reprezentativac nije bio sebičan pa je preciznim dodavanjem uposlio Entoni Marsijala koji je lagano savladao Kepu.

U nastavku očekivala se rakcija "Plavaca", ali kao da kompletna ekipa čeka reset iduće sezone i novog trenera Mauricija Poketinja, pa gotovo da nikakve želje nije bilo.

Junajted je napadao, promašivao a do trećeg gola dolaze sa bijele tačke.

Prethodno je Fofana imao kontakt sa Brunom Fernandešom u 16 metara, iako izgleda da je Portugalac možda i "zaronio", VAR soba se nije oglašavala, a upravo je Fernadneš preuzeo odgovornost i pogodio.

Interesantan podatak je da je ovo tek prvi penal koji je svira kontra Čelsija ove sezone.

Indolentnost fudbalera Čelsija, i vjerovatno slika cijele sezone londonskog kluba može da se vidi kod četvrtog gola.

Bezidejno vraćanje pozadi, pa golmanu, momci Ten Haga su izašli u presing, oteli loptu, i nakon pasa Fernandeša, Rašford se prvo driblingom oslobađa Fofane, koji je i dao pogrešan pas, a potom iz dva puta uspijeva da savlada Kepu.

Počasni gol za Čelsi dio je inspiracije i fudbalske klase Žoaa Feliksa, koji je prihvatio loptu na svojoj polovini u kontri i solo prodorom došao do pozicije za šut.

Tek njegov četvrti gol ove polusezone, koliko se nalazi na spisku igrača londonskog kluba.

Ekipa Erika Ten Haga u poslednjem kolu dočekuje Fulam, a 3. juna očekuje je i finale FA kupa protiv Mančester Sitija, dok će Čelsi razočaravajuću sezonu završiti duelom sa Njukaslom na „Stamford Bridžu“.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније