Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

В.Г. [ Beta ]

25. 05. 2023. 09:52 >> 09:52

PRIMERA

Tebas se izvnio Vinisijusu zbog napada na društvenim mrežama

Predsjednik španske fudbalske lige Havijer Tebas rekao je danas da nije imao namjeru da napadne igrača Real Madrida Vinisijusa Žuniora na društvenim mrežama, nakon što je brazilski reprezentativac dobio uvrede na rasnoj osnovi u utakmici protiv Valensije.

Real je u nedjelju 21. maja izgubio na gostovanju od Valensije sa 0:1, a Vinisijus je ponovo bio na meti rasističkih uvreda.

Vinisijus i Tebas su se posvađali preko Tvitera nakon što je napadač Reala rekao da španska liga, "koja je nekada pripadala Ronaldinju, Ronaldu, Kristijanu i Mesiju, sada pripada rasistima" i da se sada u Brazilu Španija smatra rasističkom zemljom.

Predsjednik lige ga je kritikovao jer napada rukovodstvo i rekao da se Vinisijus nije pojavio na razgovorima.

"Nisam htio da napadnem Vinisijusa, ali ako ljudi tako razumiju, onda moram da se izvinim. To nije bila moja namjera, daleko od toga. Pokušavao sam da razjasnim situaciju i objasnim je", rekao je Tebas za brazilski I-Es-Pi-En (ESPN).

Tebas je putem društvenih mreža rekao da prije nego što počne da kritikuje Primeru, Vinisijus mora da se na pravi način informiše.

Vinisijus je na to odgovorio da želi da rukovodstvo lige preduzme akcije i kazne i kritikovao je Tebasa jer je napao njega a ne rasiste.

"Ni Španija ni liga nisu rasističke, nepošteno je to reći", rekao je Tebas.

Real je prijavio slučaj španskom tužilaštvu.

Španska policija pritvorila je tri osobe u vezi sa vređanjem Vinisijusa na Mestalji, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Fudbalski savez Španije kaznio je Valensiju sa 45.000 evra i djelimično zatvorio stadion u pet utakmica.

Fudbaleri Reala su sinoć uoči utakmice protiv Rajo Valjekana (2:1) izašli na teren u dresovima sa brojem 20, koji nosi Vinisijus, a Brazilac nije igrao, već je meč posmatrao iz svečane lože sa predsjednikom kluba Florentinom Peresom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније