Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

С.В. [ Beta ]

21. 05. 2023. 16:58 >> 17:09

PREMIJER LIGA

Lids blizu ispadanja nakon poraza od Vest Hema, Brajton izborio plasman u Evropu

Fudbaleri Vest Hema pobijedili su danas na svom terenu u Londonu Lids sa 3:1, u utakmici pretposljednjeg 37. kola Premijer lige.

Lids je poveo golom Rodriga u 17. minutu, a izjednačio je Deklan Rajs u 31.

Domaći su poveli pogotkom Džeroda Bovena u 72. minutu, a pobjedu je obezbijedio Manuel Lansini u četvrtom minutu nadoknade vremena na asistenciju Lukasa Pakete. Poslije gola VAR je provjeravao da li je Paketa bio u ofsajdu i potvrdio pogodak.

Vest Hem ima 11 pobjeda i 14. je na tabeli sa 40 bodova.

Lids je blizu ispadanja iz lige, nalazi se u zoni ispadanja na 18. mjestu sa 31 bodom, dva manje od Evertona, koji je prvi iznad crte.

Lidsu je za opstanak potrebna pobjeda protiv Totenhema u posljednjem kolu, ali i da se poklope rezultati ostalih utakmica.

Fudbaleri Brajtona pobijedili su danas na svom terenu Sautempton sa 3:1 i prvi put u istoriji kluba izborili plasman u evropsko takmičenje.

Brajton je poveo golovima dvostrukog strijelca Evana Fergusona, koji je postigao golove u 29. i 40. minutu.

Sautempton je smanjio zaostatak u 58. minutu kada je strijelac bio Mohamed Eljunusi, a pet minuta kasnije poništen je gol njegovog saigrača Tea Volkota, pošto je utvrđen ofsajd poslije upotrebe VAR tehnologije.

Pobjedu Brajtonu obezbijedio je Paskal Gros u 69. minutu.

Brajton je na šestom mjestu na tabeli, koje vodi u Ligu Evropa, sa 61 bodom i ima tri boda više i utakmicu manje od Aston Vile koja je na sedmom mjestu. Totenhem je osmi sa 57 bodova, a Brentford deveti sa 56.

Sautempton je već ispao iz lige, poslije 25. poraza posljednji je na tabeli sa 24 boda.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније