Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Л.К. [ Beta ]

17. 05. 2023. 10:57   >>  11:14

ČETVRTA PONUDA

Katarski šeik poslao novu ponudu za kupovinu Mančester junajteda

Predsjednik Katarske islamske banke (KIB) šeik Džasim Bin Hamad Al Tani poslao je poboljšanu četvrtu ponudu za kupovinu fudbalskog kluba Mančester junajteda, prenio je danas Skaj.

Prethodno su prvi čovjek katarske banke i ser Džim Retklif vlasnik petrohemijske kompanije Ineos poslali zaključnu treću ponudu 28. aprila.

U novoj poboljšanoj ponudi šeik Džasim nudi oko pet milijardi funti za preuzimanje kluba, što je niže od procjene porodice Glejzer (šest milijardi), koja upravlja Junajtedom od 2005. godine.

Šeikova nova ponuda uključuje i plaćanje kompletnog duga od gotovo milijardu funti i poseban fond za rekonstrukciju stadiona Old Traford i trening centra Karlington.

Vlasnik Ineosa je sa druge strane spreman da za kupovinu Junajteda plati veći iznos, ali bi 20 odsto akcija ostalo u vlasništvu Glejzera.

Proces prodaje počeo je krajem novembra prošle godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније