Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

В.Г. [ Beta ]

16. 05. 2023. 14:00   >>  14:00

U ČAST LEGEDNI SVJETSKOG FUDBALA

Peleov mauzolej otvoren na groblju u Santosu

Mauzolej legendarnog brazilskog fudbalera Pelea otvoren je danas na groblju u Santosu, kod Sao Paola, gdje je sahranjen jedan od najboljih igrača svih vremena.

Na ulazu u mauzolej, koji se nalazi na drugom spratu groblja i Santosu, posjetioce dočekuju dvije zlatne statue Pelea. Na podu je postavljena vještačka trava, zidovi su oblijepljeni fotografijama navijača na stadionu i neprekidno se puštaju zvuci navijanja, kao da Pele još igra.

Plafon iznad kovčega trostrukog svjetskog šampiona je plave boje.

Pele je tu sahranjen 3. januara, pet dana pošto je umro u 82. godini od raka debelog crijeva.

"Ovo su sa mnogo ljubavi napravili ljudi koji su ga poznavali, koji su živjeli s njim. Ovo prikazuje suštinu onoga što je Pele bio", rekao je jedan od Peleovih sinova Edson Čolbi do Nasimento.

Uoči dolaska posjetioci će morati da zakažu posjetu mauzoleju na internet stranici Memorijalnog groblja.

Pele je predvodio Brazil do titula na svjetskim prvenstvima 1958, 1962. i 1970. godine. On je jedini fudbaler koji je tri puta trijumfovao na mundijalima.

U brazilski rječnik prošlog meseca unesena je riječ "Pele", kao pridjev kojim se opisuje neko ko je "izuzetan, neuporediv, jedinstven".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније